Всеки знае, че почивката на чист въздух може да направи

...
Всеки знае, че почивката на чист въздух може да направи
Коментари Харесай

Лекари обясниха как пътуването сред природата променя мозъка ни

Всеки знае, че почивката на чист въздух може да направи доста, с цел да увеличи настроението на човек и да му върне чувството за цел и смисъл. Но се оказва, че има и други, по-осезаеми изгоди от излетите на открито. Наскоро учени откриха, че времето, прекарано на открито, физически трансформира мозъка ни.

Причината? Оказва се, че почивката измежду природата, както и пътуването до най-отдалечените, диви и ненаселени места, освен ни доставя с купища нови усещания, само че и оказва помощ да спрем да мислим. Според специалистите най-хубавият метод да се оправим с неприятното въодушевление е да „ изключим “ мозъка си. А най-интересното нещо е, че когато успеем да го създадем, мозъците ни могат безусловно да се трансформират.

Тази доктрина била доказана, когато учени провели проби върху група хора, които били на излет в гората единствено за час и половина. При всеки участник в опита се следило доста понижаване на мозъчната интензивност в субгенуалния префронтален кортекс – зона, която се свързва с риска от психологични болести. Представете си, в случай че човек прекара освен час и половина измежду природата, а няколко дни или повече.

Друго проучване е открило тъкмо какво въздействие могат да имат измененията в мозъка върху всекидневието ни. Учените събрали група доброволци, които да прекарат два дни отвън града, без никакви електронни устройства. След което те трябвало да попълнят проби за креативно мислене и да извършат няколко комплицирани задания. Оказва се, че способността им за креативно решение на проблемите е повишена с 50 %.

И по този начин: с цел да се радвате на положително здраве, дългоденствие, хармонични персонални взаимоотношения и на същинско, достоверно благополучие , си коства понякога да зарежете всичко, да извадите туристическата раница и да се отправите към някое безшумно и красиво място. Защо не през днешния ден?

Инфо: Обекти / Bright Side

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР