Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си.

...
Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си.
Коментари Харесай

Хранителни антидвойки

Всеки знае, че не всички храни са съвместими между тях. Доказано е, че някои артикули нарушават действието на стомашно-чревния тракт, предизвикват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, в случай че се комбинират постоянно

Краставици и домати

Смесени в една салата на процедура я лишават от витамин С. Освен това доматът е кисел артикул, а краставицата е алкална. Това значи, че до момента в който стомахът отделя киселина за преправка на краставиците, доматите към този момент

Месо и картофи

Лекарите не предлагат да се ядат тези храни дружно, защото алкалите обезвреждат киселината, която нарушава храносмилателния развой и води до отсрочване на отрови заради неприятно усвояваната храна.започват процеса на ферментация и затова получаваме отичане на корема, макар приятния усет.

Риба и яйца

И двата съставния елемент са протеинови храни, които би трябвало да се употребяват разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци. Честото нарушение на това предписание може да докара до гастрит, продължителен запек, стомашни язви или дори панкреатит.

Вино и десерти

Под въздействието на алкохола инсулинът стартира да се създава по-активно в организма и в случай че в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава елементарните захари ще стартират да се трансформират в мастни натрупвания. Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното - тогава здравето ви ще бъде в сигурност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР