Всеки знае, че научаването на нов език става все по-трудно

...
Всеки знае, че научаването на нов език става все по-трудно
Коментари Харесай

Проучване посочи най-добрата възраст да научите чужд език

Всеки знае, че научаването на нов език става все по-трудно с възрастта. Ново изследване открива коя е най-подходящата възраст за пускане на този развой. Според учените, би трябвало да сте на 10 години.
Изследването, оповестено в списание Cognition, открива, че е " съвсем невероятно " да проговорите безпрепятствено езика, в случай че започнете да го изучавате след своята десета годишнина.
Способността за учене на индивида стартира да понижава на към 17 или 18 години, тъй че тези, които стартират да учат непознат език след 10-годишна възраст, към момента могат да станат много положителни, само че не и съвършени, тъй като не разполагат с задоволително време за това.
Защо намаляването на качествата за учене се случва на прага на зрялата възраст към момента не е ясно, споделят учените.
Възможните пояснения могат да включват промени в мозъчната гъвкавост, промени в метода на живот, свързани с постъпването в лицей или започването на работа, както и с нежеланието да се научават нови неща.

За задачите на изследването учените са употребявали 10-минутен тест, наименуван Which English? Той става изключително известен в обществените мрежи, като е споделен повече от 300 000 пъти във Фейсбук и стига до първата страница на Reddit.
Почти 670 000 души го вършат, което дава на откривателите големи количества данни от всички възрастови групи.
Анализирането на отговорите и грешките на участниците разрешава на специалистите да създадат извънредно точни заключения за езиковото образование, съгласно T+L.
В допълнение към изводите за най-подходящата възраст за научаване на втори език, резултатите от теста ясно демонстрират, че пребиваването в непозната страна е доста по-ефикасно, в сравнение с образованието в класна стая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР