Всеки втори работник ще трябва да се преквалифицира в близките

...
Всеки втори работник ще трябва да се преквалифицира в близките
Коментари Харесай

Очакват драстични промени в пазара на труда до 2025 г.


Всеки втори служащ ще би трябвало да се преквалифицира в околните години
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологичните трансформации в фирмите ще доведат до световни промени в бизнес задачите и структурата на работните места до 2025 година. Това са заключенията от проучването „ Бъдещето на работните места 2020 ” на Световния стопански конгрес.

Очаква се да бъдат обновени 40 % от професионалните умения, нужни за осъществяване на избрана работа на избрани длъжности. Всеки втори чиновник ще би трябвало да се подложи на.

Въвеждането на нови технологии и преразпределението на работата сред хората и машините ще докара до с 85 милиона, само че те ще бъдат сменени от 97 милиона нови. Според работодателите, новите работни места ще бъдат по-добре приспособени към софтуерните действителности във връзка с взаимоотношението сред хора, машини и логаритми.
още по тематиката
Изискванията на работодателите ще се трансформират. Според специалистите, като се обрисуват сериозното мислене и анализът, способността за решение на проблеми, самоорганизация и интензивно учене, гъвкавостта, психическата и стресовата резистентност.

Световният стопански конгрес регистрира в си увеличение на броя на служащите, които се образоват независимо, както и броят на работодателите, предоставящи тази опция. Расте и броят на студентите, обучавани по държавни стратегии.

В същото време се постановат изцяло разнообразни просветителни тактики: до момента в който безработните се интересуват от придобиване на познания в региона на разбора на данни, компютърните науки и осведомителните технологии, заетите избират курсове за личностно развиване.

Работодателите приветстват уговорката на чиновниците за. Често те са и основатели, и спонсори на стратегии, ориентирани към възстановяване на квалификацията на личния състав и стратегии за личностно израстване.

Според отчета, множеството работодатели признават цената на вложението в човешки капитал. Две трети от интервюираните компании (66 процента) чакат да получат възвръщаемост на вложенията за развиване и през първата година. Само 17 % от работодателите не са сигурни дали могат да си върнат инвестицията.

Няма да се осъществен прогнозите на футуролози, които чакат цялостно заменяне на човешките специалности с роботи и интелигентни машини, считат наблюдаващите на пазара на труда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР