Всеки втори българин твърди, че пие бира поне веднъж седмично,

...
Всеки втори българин твърди, че пие бира поне веднъж седмично,
Коментари Харесай

Проучване: Всеки втори българин пие бира поне веднъж седмично

Всеки втори българин твърди, че пие бира най-малко един път седмично, а всеки пети българин счита, че пивото е актуален и съвременен артикул, настояват от Съюза на пивоварите в България.

В годишни данни за сектора се взема поради и рецесията с ковид, която е повлияла по един или различен метод потреблението на бира у нас за първото шестмесечие.

Повече пластмаса и по-малко стъкло

Според информацията продажбите на наливното питие, предстоящо, понижават доста и за първите 6 месеца на 2020 година са едвам 2% от бирения пазар.
Снимка: Съюз на пивоварите
Сегментът на стъклените бутилки също понижава поради понижената покупателна дарба на потребителите, слабата реализация през заведенията и мощно намалелият туристически поток.
Чарли Шийн чества 1 година от отказването на цигарите Един мотив за горделивост от страна на артиста
За сметка на това потреблението на питие в пластмасови бутилки се усилва. Запазва се и наклонността за увеличение на продажбите на кенове.

Заради пандемията продажбите на бира през заведенията са намалели с към 60%. Продаденото количество през магазините остава съвсем на равнищата от предходната година, регистрират още от Съюза.

Кой пие най доста?

36% от популацията на България счита бирата за уместно пиво, а при дейните потребители - 60%. Според извадката най-големите фенове са на възраст сред 30 и 49 година
Снимка: iStock
Любопитен факт е, че най-вече бира се употребява в Русе. Жителите на крайдунавския град пият питие 14 пъти в месеца. Те са следвани от Плевен - 12 пъти месечно и Варна - 11 пъти. От Съюза на пивоварите означават, че макар рецесията трендовете и настройките към потребителите са се запазили, а в някои аспекти даже са позитивни.

Ръст в потреблението на безалкохолно питие

Над 10 млн. Литра е употребяваната нискоалкохолна и безалкохолна бира в България през 2019 година Всяка година наклонността е размерът да пораства. Осреднената стойност на безалкохолните бири в Европейски Съюз е 3%.
В Русия потреблението на алкохол скочи поради поверие, че убива вируси Опасна ли е потреблението и има ли резултат?
Отбелязва се още, че пивопроизводството само разрешава артикули с 0% алкохол - опция, която дава небосвод да бъдат задоволени условията на от ден на ден потребители.
Снимка: iStock
От Съюза на пивоварите у нас прецизират, че в България се създават над 150 разнообразни марки и стилове питие. В страната оперират три огромни и 28 дребни и междинни предприятия.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 8 733 95 300 4 106 Света 14 634 653 219 994 608 559 8 730 163 Заразени* Нови Починали България 8 733 95 300 Света 14 634 653 219 994 608 559
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР