Всеки трети водач или е повлиян от наркотици, или от

...
Всеки трети водач или е повлиян от наркотици, или от
Коментари Харесай

МВР: Всеки трети зад волана е дрогиран, пил или без книжка

Всеки трети лидер или е повлиян от опиати, или от алкохол, или ръководи без шофьорска брошура, или ръководи транспортно средство, което не е записано - това демонстрират инспекции на Министерство на вътрешните работи, заключи министърът в оставка Бойко Рашков, който показа доклад за работата на вътрешното ведомство от сформирането на съдружното държавно управление до момента.



" Затова обявихме война на тези, които ръководят в сходно положение транспортни средства ", означи Рашков и добави, че това е една от аргументите за отрицателните резултати при пътния травматизъм спрямо 2020 година и 2021 година По думите му почналата акция на Министерство на вътрешните работи по тази линия в цялата страна няма да спре.

За първи път в България се е провело следствие против водача на ГЕРБ и екс-министър Бойко Борисов откакто Бойко Рашков е встъпил в служба като министър на вътрешните работи, съобщи Рашков.

" По това време предходната година служебният кабинет имаше като съществена задача да обезпечи почтено осъществяване на изборите на 11 юли. Тази задача беше на напред във времето. През 2021 година сполучливо се опълчи на пазаруването и продаването на гласове. Това беше станало процедура на партии като ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи министърът в оставка.

" С чест мога да кажа, че управлявах министерството, до момента в който тези следствия се водиха интензивно. Надявам се в близко време да стане обществено известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували ", добави още той и разясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия Изток. " Надявам се, че в близко време подчинената на основният прокурор Иван Гешев " Национална следствена работа " ще завърши следствието по тази тематика и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което приказвам ", сподели още той.

Рашков разяснява и следствието към източените средства за градежа на Автомагистрала " Хемус ":

" Разследването сега е доста напреднало по този въпрос. Надявам се обществено известно да стане у кого са попаднали средствата. Те се ръководят от частни субекти - компании. Със средствата са купени първокласни парцели и са построени вилни селища ".

" Обществото би трябвало да разбере дали средствата ще останат подарени на тези компании ", добави Рашков.

И още от доклада за активността на вътрешното ведомство - за шест месеца са регистрирани с 1547 закононарушения по-малко спрямо 2021 година, което е 3,6% понижение по отношение на същия интервал за 2021 година Регистрираните престъпни закононарушения са 35 540, като се регистрира спад с 2%. Разкриваемостта е нараснала с пет пункта или 47%, заяви заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

Намален е общият брой регистрирани корупционни закононарушения. Спад се регистрира и при стандартната престъпност. За първите шест месеца на 2022 година са извършени 114 спецоперации, от които 14 с партньорски служби. При взаимни дейности с организация " Митници " са конфискувани над 60 млн. къса цигари и над 25 тона тютюн, което е нарастване надлежно със 181,7% и с 26%. Също по този начин са арестувани 201 кг хероин, 5 кг кокаин, 403 кг канабис и 26 кг синтетични опиати.

Разследвани от Министерство на вътрешните работи са общо 88 803 досъдебни производства, повече от тях по общия ред. Новообразувани са над 42 хиляди производства, а изпратени на прокуратурата са над 48 000 броя. От тях над 15 хиляди са с мнение за покачване на обвиняване.

Не се обрисува наклонност за понижаване миграционните потоци в международен мащаб, регистрира още Министерство на вътрешните работи. 50 869 жители на трети страни са пробвали да преминат през границата ни, по данни до април. На входовете на държавната граница са арестувани 719 души, което е нарастване с 67,6% по отношение на миналата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР