Всеки трети потребител ще ползва виртуална реалност, сочи прогноза50% от

...
Всеки трети потребител ще ползва виртуална реалност, сочи прогноза50% от
Коментари Харесай

Мобилните устройства с 50% от ТВ трафика през 2020

Всеки трети консуматор ще употребява виртуална действителност, сочи прогноза

50% от гледането на телевизия ще бъде от мобилно устройство през 2020 година

Ръстът на услугите за гледане на видео по поръчка (VOD) ще продължи до 2020 година, достигайки съвсем половината от общия брой гледания, съгласно прогноза в отчет на Ericsson ConsumerLab.

50% от гледането на телевизия и видео ще се случва на екраните на мобилни устройства (таблети, смарт телефони и лаптопи), което е с 85% повече от 2010 година насам, като делът единствено на смарт телефоните ще бъде близо една четвърт (увеличение с близо 160% от 2010 година насам).

В допълнение, VR е на път да се трансформира в главен метод на потребление на наличие, като един от всеки трима консуматори ще употребява технологията до 2020 година, сочи отчетът.

„ С повишаване на  потребителските упования към услугите за гледане по поръчка, както и към мобилното и виртуално гледане, телевизионната и медийната промишленост би трябвало да се концентрират върху даване на извънредно персонализирани услуги с най-хубавото качество, на което са способни “, разяснява резултатите от проучването Андерс Ерландсон, старши съветник в Ericsson ConsumerLab.
още по тематиката
Времето, прекарано в гледане на телевизионно и видео наличие, е достигнало своя пик от 30 часа на седмица, което включва интензивно гледане на линейна телевизия с стратегия, интернет услуги онлайн и по поръчка, свалено и записано наличие, както и DVD и Blu-ray.

Все отново, близо 60% от феновете през днешния ден избират гледането по поръчка пред гледането на линейна телевизия с стратегия, което е с към 50% повече от 2010 година насам.

Средният брой на употребяваните услуги по поръчка се е нараснал от 1,6 на човек през 2012 до 3,8 през 2017 година Днес 2 от всеки 5 консуматори към този момент употребяват платени услуги за гледане по поръчка на ТВ и видео, а близо 1/3 (32%) споделят, че биха нараснали своя разход за подобен вид услуги през идващите 6-12 месеца.

16-19-годишните гледат най-вече наличие в границите на една седмица (33 часа), като тук се регистрира нарастване с съвсем 10 часа на седмица от 2010 година насам. И въпреки всичко, повече от половината от тази демографска група прекарва времето си в гледане на наличие по поръчка, като над 60% от часовете за гледане на TV и видео, са пред екрана на мобилно устройство.

Социалните и виртуалните характерности на VR технологията спомагат да се добави ново стойностно измерение към гледането като преживяване. Тъй като се планува до 2020 година 1/3 от потребителите да употребяват VR, упованията са тази технология да изиграе основна роля в бъдещето на малкия екран и видеото.

И въпреки всичко, в случай че ползата на потребителите към VR се усили, няколко неща ще би трябвало да се трансформират. Близо 55% от планиращите да употребяват VR устройства биха предпочели аксесоарите към тях да са по-евтини, а съвсем половината считат, че би трябвало да има повече налично виртуално наличие. 1/3 биха показали по-голям интерес към VR, в случай че можеха да получат VR пакет от своя снабдител на TV и видео.

Потребителите също по този начин високо ценят качественото преживяване както при гледане, по този начин и при потапяне във виртуалната действителност. Близо една четвърт от интервюираните споделят, че към този момент имат достъп до 4K UHD тв приемници, а 1/3 възнамеряват да закупят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР