Всеки трети автомобил в България ще бъде ограничен да влиза

...
Всеки трети автомобил в България ще бъде ограничен да влиза
Коментари Харесай

Всеки трети автомобил със забрана за центъра на София

Всеки трети автомобил в България ще бъде стеснен да влиза в центъра на столицата след въвеждане на ниско емисионна зона в града, твърди bTV.

От въвеждане на еко стикера данните от прегледите дотук демонстрират, че 37% от колите у нас попадат в най-ниската екологична категория. Именно тя се чака да получи възбрана за достъп до центъра през зимните месеци и в дните с високо замърсяване. В най-високия клас, където са електрическите коли, попадат едвам 2192 автомобила от към този момент категоризираните към 1,4 млн.



графика bTV

Все още не е гласуван обсега на неразрешената за неекологични коли зона. Обсъждат се два разновидността. Единият обгръща единствено идеалният център, а вторият доста по-широк периметър от града.

37% са колите в най-ниската категория в цялата страна, само че съгласно общината в София са по-малко.

„ Нашите планове демонстрират, че процентът ще е по-нисък, в порядъка на 20-24% от автопарка на София “, изясни Зафир Зарков от Комисията по превоза в Столични общински съвет.

Дизелите с екостандарт до Евро 4 са отговорни за 86% от фините прахови частици и 56% от азотния оксид във въздуха на града ", твърди интернационален отчет за резултата от въвеждането на нискоемисионна зона в столицата.
Свързани вести 6 от най-големите автопроизводители и 30 страни стопират с колите с дизел и бензин, вижте кога
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР