Всеки стопанин на коте е забелязал, че домашният му любимец

...
Всеки стопанин на коте е забелязал, че домашният му любимец
Коментари Харесай

Защо котките си търкат главата в стопаните

Всеки собственик на коте е забелязал, че домашният му любим постоянно си търка главата в него. На британски език това събитие се назовава " headbutt ".
Котките не вършат това единствено с хората - в случай че ги наблюдавате, ще разберете, че постоянно търкат главата си в мебели и по стени, а повода за това е демонстрация и търсене на деликатност, написа БГНЕС.
Търкането на главата е знак за привързване при котките . Така вършат и лъвовете и тигрите. То също по този начин дефинира и връзките в по-голяма общественост. В същото време сходно държание е и знак за самонадеяност и неприкритост.
Известно е също, че котките оставят отпечатък върху вас по този метод, с който „ маркират “, че сред вас има връзка и гледат на вас като на равни. Котките употребяват жлезите за аромат в главата си, с цел да оставят този отпечатък върху вас.
След като към този момент сте " белязани ", те чакат от вас деликатност, внимание и непосредственост. Понякога вашият домакински любим ще направи това и с непознати или посетители, или пък може изобщо да не се сближи с член на фамилията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР