Всеки стартиращ бизнес би искал да има Майкъл Мориц в

...
Всеки стартиращ бизнес би искал да има Майкъл Мориц в
Коментари Харесай

Драмата с Klarna разкрива пропуски в управлението

Всеки започващ бизнес би желал да има Майкъл Мориц в борда си. Като един от най-проницателните и най-свързани вложители на рисков капитал в света, Мориц е бил към капиталовия блок толкоз доста пъти, че евентуално се върти зад ъгъла в съня си.

Но предходната година Мориц се отдръпна от Sequoia Capital след 38-годишна кариера във компанията за рисков капитал и се отхвърли от множеството си места в борда на фирмите от нейното портфолио. Един пост, който обаче резервира, беше като самостоятелен шеф в Klarna, шведската компания за цифрови разплащания, към която се причисли през 2010 година и която управлява от 2020 година Klarna, която дава услуги „ купете в този момент, платете по-късно “, се употребява от 150 милиона цифрови консуматори в 45 страни.

Нежеланието на Мориц да напусне Klarna ясно предизвика гнева на някои от някогашните му сътрудници в Sequoia, които се пробваха да го изместят от поста ръководител в изключителна борба, която плени света на VC. Обвинението беше ръководено от Матю Милъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР