Всеки спорт изисква екипировка, която отговаря на неговата динамика и

...
Всеки спорт изисква екипировка, която отговаря на неговата динамика и
Коментари Харесай

Тенис обувки – как да изберем най-добрия модел за начинаещи?


Всеки спорт изисква екипировка, която дава отговор на неговата динамичност и характерно придвижване по терена. Именно по тази причина тенисистите разчитат на обувки, които са особено основани за техния спорт. Не купуват модели просто по този начин.

Конкретно за този спорт се създават сбирки за хора – начинаещи, напреднали и експерти, а също по този начин и съгласно терена, на който ще бъдат носени. Всеки спорт изисква екипировка, която дава отговор на неговата динамичност и характерно придвижване по терена. Именно по тази причина тенисистите разчитат на обувки, които са особено основани за техния спорт. Не купуват модели просто по този начин. Конкретно за този спорт се създават сбирки за начинаещи, напреднали и експерти, а също по този начин и съгласно терена, на който ще бъдат носени. За да ви помогнем да извършите образован избор на тенис обувки, днес ще поговорим за някои от най-важните характерности, които подсигуряват комфорт и високи резултати.

Критерии при избор на тенис обувки

Съвременният голям избор на профилирани обувки за тенис няма по какъв начин да не ви накара да се замислите от какъв тъкмо модел имате потребност. Дори за експертите това е въпрос, чийто отговор изисква деликатно премисляне. Какво да кажем за начинаещите!

Като начало може да започнете своето изследване на тенис обувките, разглеждайки една от водещите марки на пазара – New Balance .

В продуктовия й подбор ще откриете модели за тенис кортове с друго покритие. Някои обувки са вид All
Court. С тях може да се играе на всевъзможен терен. Подметката им има рисунък, който спомага за това. Друга значима характерност за този вид тенис обувки са междинното тегло и положителното фиксиране на стъпалото. Те са добър избор и за начинаещи.

Специално за клей има Clay Court тенис обувки. При тях рисунъкът на подметката обезпечава чудесно сцепление с повърхността и защищава от нежелано засядането на пясък. Традиционно обувките са с подсилена странична фиксация – тя покачва стабилността по време на напредване по корта.
Close up back view of an african women’s sneakers at the stadium, walking

Следващият аршин, по който е добре да изберете новите си тенис обувки за начинаещи, е сезонът, през който ще бъдат носени.

На пазара се оферират модели от плътна или лека материя. След това обърнете внимание на размера. Това е фактор, който не трябва да подценявате. Уважаващите себе си производители на тенис екипировка оферират подробна разбивка на моделите по размери, с цел да обезпечат оптимално комфортни обувки.

След като разгледате асортимента на New Balance, може да хвърлите око и на друга водеща марка – Tommy Hilfiger .

Това ще ви помогне да се ориентирате в другите стилове и да добиете визия за цените на тенис обувките. Всяка една фешън къща има обичаи в производството, залага на избрани технологии, материали и цветови гами. При покупката на тенис обувки на одобрена марка може да разчитате на високо качество, което няма да ви подведе по време на практикуването на обичания ви спорт.

Технически характерности при избор на тенис обувки

Докато размишлявате на кой модел тенис обувки да се спрете, обърнете внимание на техническите им характерности. Както към този момент казахме, доста значима е подметката. Високотехнологичните модели са с отлична обезценка, която намалява натоварването върху ставите и гръбнака. Не по-малко значими са твърдата пета, високата подметка и тежестта. Ключови за комфорта са още материалите, от които са направени обувките за тенис. Те наложително би трябвало да са здрави и леки. Наличието на положително проветряване ще ви подсигурява комфорт и при по-интензивни тренировки.

Щом сте подготвени с избора на тенис обувки, не забравяйте да помислите раницата или сака, в които ще ги носите. В публикацията 3 съвета по какъв начин да изберете съвършения модел за дамска раница може да почерпите ентусиазъм освен за дните, в които ви се желае да поспортувате, само че и като цяло за всекидневието.


Съдържание от сътрудници
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР