Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна

...
Всеки собственик на апартамент в сграда в режим на етажна
Коментари Харесай

Собственик задължително плаща парното в общите части

Всеки притежател на апартамент в постройка в режим на етажна благосъстоятелност е задължен да взе участие в разноските за отопление на общите елементи. Правото на Европейския съюз (ЕС) позволява национална правна уредба, която урежда проблема. Решението е от през днешния ден и е на Съда на Европейския съюз по две каузи.

Става дума за каузи на „ ЕВН България Топлофикация “ против Николина Стефанова Димитрова и Митю Симеонов Димитров. В тях съдът преглежда съвместимостта с правото на Европейски Съюз на национална правна уредба в региона на топлоснабдяването.

Директивите за правата на потребителите и за нелоялните търговски практики позволяват национална правна уредба, която задължава притежателите на апартамент в постройка – етажна благосъстоятелност, присъединена към система за централно отопление, да вземат участие в разноските за топлинна сила за общите елементи на постройката и за сградната апаратура, разпорежда съдът. Те могат да бъдат задължени да платят, без значение че не употребяват парно в своето жилище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР