Всеки следващ ден виждате стени, които се появяват около вас

...
Всеки следващ ден виждате стени, които се появяват около вас
Коментари Харесай

Признаци, че сте в токсична връзка

Всеки идващ ден виждате стени, които се появяват към вас на местата, където преди сте съзирали толкоз благоприятни условия.

Как да разберете дали сте в токсична връзка? Понякога  единствено обич не е задоволителна . Съществуват и случаи, когато любовта може да стане токсична, да сътвори горест и да изсмуче въздуха от стаята, оставяйки единствено ревнивост и съмнение на мястото на предходните възвишени чувства.

Човек би си помислил, че ще е елементарно да разбере, когато е пристрастен в токсична връзка . За страдание не е по този начин и по тази причина някои хора попадат в такава обстановка повече от един път. Когато сте влюбени в някого, вашето когнитивно и прочувствено положение се изкривява ненапълно и може да бъде мъчно да се „ разсъните “ назад в действителността. Отворете очите си.

В днешната публикация бихме желали да ви насочим към някои от най-очевидните признаци за токсични връзки.

Как да разберете дали сте в токсична връзка

1. Виждате единствено стени, които в миналото са били порти

Доста евентуално, преди да сте били част от една връзка, вие сте били самостоятелен човек. Взимали сте всички решения за своята работа и фамилен живот. Имали сте своите другари, излизали сте с сътрудниците си и сте се радвали на едно щастливо всекидневие.

Но в този момент връзката, която имате, е трансформирала вашата действителност:

  • Виждате, че не можете да решите какво желаете да извършите, преди да сте го разискали с колегата си. Ако планирате да отидете на работна вечеря или на пазар с другар, вашият сътрудник постоянно няма да го разреши.
  • Вашият живот, от вечер до заран, се управлява до най-малкия подробност. Един признак на токсична връзка може да бъде да вземем за пример потребността да измененията облеклата, които носите, с цел да угодите на колегата си; или да премахнете някои неща, които преди този момент са ви харесвали: грима, използването на мобилен телефон, оставането на открито до малко по-късно …
  • Можете също да започнете да забелязвате, че вашият сътрудник лимитира вашия персонален прогрес . Може би той счита, че не би трябвало да издигате в компанията. Всеки идващ ден виждате стени, които се появяват към вас на местата, където преди сте съзирали толкоз възможности…
  • Всеки ден усещате, че към вас се построява една невидима ограда.

2. Вашите страсти са подценявани, атакувани или манипулирани

Повечето хора стартират връзка с различен човек с огромен възторг. Любовта е толкоз мощна, поглъщаща, откровена и изпълнена с страсти, че е обикновено да предложите всичко на лицето, което обичате. Но не забравяйте, че е значимо да балансирате любовта със същото количество грижи за себе си.

  • Един крайъгълен камък на токсична връзка е прочувствената операция,  която   постоянно се демонстрира по най-фините и разрушителни способи.
  • Токсичните хора постоянно търсят изгодите за себе си. Не забравяйте, че хора като тях имат доста ниско самочувствие и са слаби персони. Тяхната неустановеност поражда съмнение и предпочитание да управляват колегата си. Те могат да са опасяват да не бъдат изоставени, от опцията различен човек да ви притегли надалеч от тях. И това води до непрестанен контрол и неконтролируема ревнивост …
  • Желанието да управляват ги слага в състояние на безспорна власт , където единствено един член от връзката има право да взема решения. Ако не извършите това, което желаят от вас, те ще изскочат с хитри способи, с цел да ви накарат да се чувствате отговорни. Те вършат по този начин, че самите те да наподобяват като жертви, като упрекват вас за това. Трябва да сте доста, доста деликатни.

3. Вашето злощастие пораства ден след ден…

Вие може би към момента сте влюбени в колегата си, само че стартират да се случват странни неща: когато той не е с вас, вие се чувствате по-спокойни. Можете да дишате още веднъж и най-сетне да се отпуснете. Погледнете деликатно други двойки, които живеят по-хармонично дружно, където всеки сътрудник почита персоналното пространство на другия и дава опция за личностно израстване.

Обърнете внимание на същинските си усеща. Ако се чувствате неудовлетворени и изпитвате някои от нещата, изброени нагоре, можете да започнете да губите себе си… може би усещате, че  не сте към този момент същите, каквито сте били преди. И скоро ще започнете да усещате самочувствието си смачкано, а вас самите – разрушени от вътрешната страна.

Трябва да взимате поради всички тези неща. Много пъти прочувственият стрес, който изпитвате, може да се трансформира във физически признаци. Какво значи това? Тревожност и боязън могат да провокират главоболие, болежка в други елементи на тялото, настинка, гадене и други Хората с тези признаци могат да отидат на доктор, само че в никакъв случай няма да получат вярната диагноза.

Един доктор може да ви каже, че имате мигрена, да вземем за пример, само че това, от което в действителност страдате, е меланхолия вследствие на вашата нещастна обстановка.

Как можете да избягате от една токсична връзка?

Може би е мъчно да повярвате, само че статистиката демонстрира, че токсичните връзки от време на време могат да продължат с години. Как е допустимо това? Ето и някои от най-разпространените аргументи:

  • Някои хора се опасяват от следствията да изоставен колегата си. Те се опасяват за децата си или че техните съпрузи могат да ги подлагат на критика и да ги наранят.
  • Някои хора просто не могат да се показват да живеят сами. Така те са принудени, по прочут метод, да страдат в една нещастна обстановка, вместо да живеят в самотност.
  • Понякога тези връзки не престават, тъй като двойката към момента е влюбена. Но това е нездравословна обич, която единствено предизвиква щета. И въпреки всичко, сътрудниците не познават различен метод, по който тя може да съществува. Изглежда необичайно, само че е истина.

За да можете да избягате от токсични връзки, първо би трябвало да сте наясно с това, което се случва. Разберете и приемете обстановката и признайте пред себе си, че не сте щастливи. Вероятно вашите другари и семейство са забелязали всички тези признаци преди вас. Облегнете се на тях, потърсете помощ, когато имате потребност от нея.

Следващата стъпка е да говорите с вашия сътрудник. Кажете му по какъв начин се чувствате, обяснете възприятие си на незадоволеност и вашето злощастие. Ако видите, че това не го стимулира да помогне за възстановяване на обстановката или в случай че смятате, че няма метод нещата да могат да се оправят… би трябвало да се отдалечите. Вашето успокоение, прочувствено здраве и целокупност са преди всичко, тъй че не се съмнявайте в себе си и чувствата си.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР