Всеки шести чужденец у нас притежава собствено жилище в страната.

...
Всеки шести чужденец у нас притежава собствено жилище в страната.
Коментари Харесай

Всеки шести чужденец у нас има собствено жилище в България

Всеки шести чужденец у нас има лично жилище в страната. В това отношение България се намира в горната граница на Европейския съюз (ЕС), като единствено няколко страни са пред нея с по-голям дял на задграничните жители, които са притежатели на парцели в тях.

Това демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат, оповестени в четвъртък. Според изчисленията у нас 62,9% от всички чужденци имат жилище в страната при дял от 82,9% на българите, които живеят в собствен апартамент.

Що се отнася на жителите от страни, отвън Европейски Съюз в България, съвсем 70 на 100 имат свои парцели в страната. Това може да се изясни с покупката на парцели от страна най-много на съветски купувачи. От друга страна информация за каузи на притежателите, които са европейски жители, липсва.

В целия съюз максимален е броят на чужденците със лични жилища в Литва, Естония, Хърватия и Латвия - надлежно 88 на 100, 85,4 на 100, 82,4 на 100 и 81,2 на 100.

Значително дребен е делът на задграничните жители със свои парцели в Австрия и Словения, където техният прозент е под 20 на 100. Под междинният за Европейски Съюз, който е 30,1%, е и този в Ирландия, Гърция, Испания, Италия, Швеция и Англия.

Любопитно е, че за Румъния - европейската страна, в която съвсем всички жители имат лично жилище, няма информация за чужденците, живеещи там.

След нея обаче най-многобройни са локалните притежатели в Хърватия, Литва и Словакия - над 89%, а минимум са тези в Германия, Дания и Австрия.

Дял на чужденците в проценти в страните членки със лично жилище там

 Снимка 345468
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР