Всеки руснак може да бъде работник или сътрудник в тайните

...
Всеки руснак може да бъде работник или сътрудник в тайните
Коментари Харесай

Бивш служител в КГБ: Откакто Путин е в Кремъл - руските шпиони са два пъти повече, отколкото в СССР

" Всеки руснак може да бъде служащ или помощник в тайните служби на своята страна ", това твърди някогашният почитан чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Сергей Жирнов, представен от БГНЕС.

По мотив решението на белгийските управляващи тази седмица да изгонят 21 съветски упълномощени дипломати поради закани за националната сигурност той разяснява, че " шпионите не е належащо да бъдат на публична работа ".

По неговите думи в Белгия непрекъснато работят сред 50 и 100 съветски шпиони на щат в посолството и в останалите съветски дипломатически задачи и консулски представителства в страната.

" Обичайните прикрития на съветските шпиони може да бъдат най-разнообразни - от търговци до публицисти - когато става дума за щатни сътрудници. Всеки руснак може да работи за разузнаването, също така съществуват и така наречен " нелегали ", които са свързани с отдел " С " на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) по времето на Студената война и са надълбоко внедрени в приемащата страна, снабдени с документи и подготвени да се показват за жители на която и да било страна по света ", споделя Жирнов.

" Рядко шпионите получават информация да вземем за пример от НАТО или институциите на Европейски Съюз сами, по-вероятно е те да вербуват чиновници в тези организации, които да извличат поисканите сведения и да ги обезпечават против възнаграждение или поради насила. Това обезпечава опция при залавяне на причинителя да не може да се откри и потвърди връзката с съветското разузнаване ", разяснява той.

По неговите думи за разузнаване постоянно се употребяват продавани в интернет устройства, с цел да няма диря към поръчителя на осъществяваната шпионска активност.

" От идването на Владимир Путин на власт в Кремъл броят на съветските разузнавачи е бил повишен два пъти по отношение на времената на Съюз на съветските социалистически републики и четири пъти, в случай че се има поради това, че Руската федерация е по-малка страна от своя руски предходник, посочи някогашният чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР