Всеки, разлиствал страниците на нова книга, знае какво е усещането

...
Всеки, разлиствал страниците на нова книга, знае какво е усещането
Коментари Харесай

Човекът, който рисува Батман, Спайдърмен и Жокера

Всеки, разлиствал страниците на нова книга, знае какво е чувството от онази характерна миризма на хартия и мастило. Също както и всеки, разлиствал страниците на комикс, знае какво е рисуваният свят да оживее пред очите му.
 Aniventure Comic Con 2019, Скот Хана и какво ни е подготвил фестивалът тази година
Актьори от Game of Thrones и " Хари Потър " идват в София

Aniventure Comic Con 2019 не е за изпускане

Скот Хана познава добре и двете усеща, само че най-много второто, тъй като самият той рисува супергерои. Прави го не просто ей по този начин - за наслаждение, а за комиксите на едни от най-големите в този отрасъл - Marvel и DC.

Още от 10-годишен той, че рисуването е това нещо, с което желае да се занимава през целия си живот. Фокусира се върху него и го прави част от своето съществувание. Вероятно по тази причина и дефинира себе си първо като художник, след това като преподавател и на трето място - като брачен партньор.

Естествено, да изкарваш хляба си с изобразяване ни звучи много занимателно, още повече в случай че го правиш за Marvel и DC. Нещата обаче стоят по напълно друг метод.
 Скот Хана

Скот Хана

На множеството места, където е работил, Скот Хана рисува по 12 часа дневно. Всеки месец през ръцете и очите му минават три или повече комикса. Днес обаче работният му ден наподобява малко по-различно - в този момент той и преподава, както и постоянно пътува по света, с цел да се включва в разнообразни комикс фестивали. Един от тях е Aniventure Comic Con в София, на който след броени дни ще забележим онлайн илюстратора.

Голяма част от професионалния си живот Скот Хана прекарва, като рисува точно Батман. Разбира се, и Спайдърмен. Затова и някак естествено е те двамата да са и обичаните му супергерои. Но това надалеч не е единствената причина.
 Снимка 440683

Скот Хана счита, че измежду супергероите както Батман, по този начин и Спайдърмен имат за съперници най-добре построените облици на злодеи. Точно в тази дребна детайлност се крие и огромният триумф на двамата.

На базата на огромния си опит той обаче дефинира Жокера като най-трудния за изобразяване воин. " Да изкараш на лицето на един смешник по едно и също време толкоз страсти е в действителност мъчно. Трябва го направиш и занимателен, и вманиачен, само че в това време и рисков, и това е много комплицирана задача. "

Но пък точно Жокера за Скот Хана е и най-големият изверг в комиксите. Той е и съвършеният конкурент на Батман във всяко едно отношение. От техните конфликти през годините се раждат и много забавни истории.
 Снимка 440681

Кой е най-големият изверг в киното през днешния ден?

Доста сложен въпрос. Мисля, че Танос несъмнено печели първото място. Никой различен до този миг не е имал толкоз добре построен облик, също както и никой до момента не е имал такова огромно влияние върху киновселената - да заличиш половината живот в галактиката е достижение, което мъчно може да бъде надскочено.

Какво съгласно Вас ще бъде бъдещето на комиксите и филмите за супергерои?

Надявам се да продължим да вършим комиксите и филмите все по-интересни откъм истории и все по-сложни откъм образни резултати, с цел да могат те да стават все по-добри и по-добри. Все отново в днешно време филмите да супергерои са едно от най-хубавите средства за развлечение в международен мащаб.

Кой тогава е идващият Стан Лий?

Мисля, че Брайън Мендис има страховит принос към актуалните комикси както на Marvel, по този начин и на DC. Разбира се, той не е основал толкоз доста супергерои и персонажи, колкото Стан, само че съумява да приспособява историите към новото потомство.

Aniventure Comic Con е в Интер Експо Център на 14 и 15 септември.

Пълната стратегия е тук, а информация за билетите - тук.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР