Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, ако се

...
Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, ако се
Коментари Харесай

Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, ако се въведе необлагаем минимум и 15% данък върху доходите

Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, в случай че се вкара необлагаем най-малко и 15 % налог върху приходите на физическите лица вместо сегашните 10 % – това сподели в изявление за БНР основният икономист на синдиката и шеф на Института за обществени и синдикални проучвания и образование Любослав Костов.

" Но когато понижим данъчната основа с размера на минималната заплата, то облагаемата сума става доста по-малко, в сравнение с е сега, което съгласно нашите калкулации ще остави спомагателни средства у всеки работещ, който получава приход до 2800 лв., а тези над 2800 лв., които получават, ще би трябвало да платят малко спомагателни левчета в страната под формата на налог, само че те ще бъдат пренебрежимо дребни от сорта сред 10, 14, 15 лв. и са за сметка на това всички останали - над 83% от работещите, ще получат повече пари. Което на годишна база значи една тринадесета заплата за всеки от работещите да получава. "

Експертните планове на КНСБ демонстрират, че при ставка на налога от 15 % и необлагаем най-малко колкото минималната работна заплата у работещите ще остават милиард и половина лв. спомагателни средства на годишна база.

Положителният резултат ще се усети за хората с приход до 2800 лв. или над 83 % от работещите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР