Всеки проблем има решение, стига да има желание и хора

...
Всеки проблем има решение, стига да има желание и хора
Коментари Харесай

БСП настоява прагът на бедност от 504 лв. да е необлагаем

" Всеки проблем има решение, стига да има предпочитание и хора с темперамент, които да го изпълнят. Ние каквото казвахме в съпротива, го изпълнихме в ръководството. Каквото споделяме в този момент в акцията, ще го осъществим в последващо държавно управление. Оценете ни по резултатите, а не по общи приказки ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на предизборна среща в Ловеч. 
" Ние не даваме обещания, а предлагаме решения. Едно от тях е цялостна политика по приходите. Близо 500 000 души работят на минимална работна заплата. Това са работещи небогати. Минималната заплата би трябвало да се вдигне и да бъде 50% от междинната ", разясни тя.
По думите на Нинова същинското решение на казуса с пенсиите е тяхното преизчисляване и покачване на вдовишките надбавки. Прагът на беднотия от 504 лева би трябвало да бъде необлагаем най-малко, безапелационна е тя. Според Нинова всичко това може да стане при мощна и работеща стопанска система. Затова страната би трябвало да е сътрудник и асистент на дребните и междинни, на фамилните компании. Подкрепата за цената на тока за тях би трябвало наложително да продължи и след септември. 
Нинова връчи електронни партийни членски карти на младежи, които са припознали лявата концепция като своя идея. Жителите от област Ловеч бяха поздравени от Вяра Емилова, лидер на листата. Участие в мероприятието взеха претендентите за депутати, както и членът на ИБ и претендент за депутат от Плевен Стефан Бурджев.
Днес сме изправени на кръстопът, който би трябвало да преминем, и по тази причина е належащо да осигурим непоклатимост в страната, с цел да може тя да поеме функционалностите си и да опази хората, съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Пазарджик Драгомир Стойнев на конференция. По думите му би трябвало да продължи подпомагането на компаниите. Кризата е повсеместна и в случай че страната не подаде ръка на хората си, би трябвало да не помни дълготрайните тактики, тъй като главният запас за развиване и постоянна стопанска система е човешкият, твърди Стойнев.
Българска социалистическа партия има подготвен пакет от ограничения, който да се осъществя незабавно след изборите. Те са свързани с безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст и за пенсионерите преизчисляване на пенсиите, 722 лева междинна пенсия от 1 октомври и 30% или повече увеличение на вдовишките добавки. Социалистите упорстват минималната заплата да стане 850 лева За уязвимите групи те оферират заледяване цените на газ, вода и парно и понижаване на 9% на Данък добавена стойност върху медицинските произведения и медикаментите.
Българска социалистическа партия за първи път предлага освен Северозападът и Странджа-Сакар да минат на специфична грижа на страната. Искаме и специфична стратегия за Родопите - за вложения в чиста стопанска система, дребни производства, туризъм, запазване на горите, разясни Стойнев. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР