“Всеки притежател на персонален код, издаден от НАП, и електронен

...
“Всеки притежател на персонален код, издаден от НАП, и електронен
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: През март ще са готови предварително попълнените данъчни декларации

“Всеки собственик на личен код, публикуван от Национална агенция за приходите, и електронен автограф, през месец март ще може да види по този начин наречената “предварително попълнена данъчна декларация ” като една обособена електронна услуга, в която ще са попълнени всички приходи, за които Национална агенция за приходите знае – това са приходи от трудови правни отношения и възнаграждения. Но в случай че има други източници на приходи – наем или някой тип данъчни облекчения, индивидът би трябвало да допопълни ръчно или да поправя данъчната си декларация ”.

Това сподели пред БНР представителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров. Той посочи, че се чака повече хора да изискат да получат личен код.

От през днешния ден могат да се подават данъчни заявления на хартия, посочи Бъчваров, само че посъветва да не се бърза с това, тъй като следва да бъде пусната авансово попълнената данъчна декларация.

Бъчваров уточни, че 5% отстъпка е годна тази година до края на март за хора, които са заявили по електронен път приходите си.

“Има интервал от началото на март, когато ще бъде пусната попълнената данъчна декларация, до края на март – до когато може да се употребява 5% понижение от налога за довнасяне, в случай че като се изключи че е подал декларация по електронен път, няма и остарели неплатени отговорности ”, посочи още представителят на Национална агенция за приходите и добави:

“Вече служебни бележки не са нужни – нито би трябвало да бъдат прилагани към данъчната декларация, нито се постанова да се желаят и получават. Същата информация се съдържа в така наречен “сметки за изплатени суми ”, които работодателите издават ”.

Няма смяна в дизайна на данъчната декларация и в електронната услуга. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР