Всеки, посетил Гърция през лятото, се влюбва в южната ни

...
Всеки, посетил Гърция през лятото, се влюбва в южната ни
Коментари Харесай

Имот в Кавала или на Тасос – най-доброто решение за лятото

Всеки, посетил Гърция през лятото, се влюбва в южната ни съседка.

Ето за какво не е изненада фактът, че единствено за юни, след като са последните данни от Национален статистически институт, пътуванията на български жители са над 176 000.

В взаимозависимост от това къде живеете, може да се окаже, че гръцките плажове са по-близо до вас от родните. Освен поради хубавото време, храна и положително обслужване, българите обичаме Гърция и поради историята и несъмнено - плажовете.

Но какво ще кажете да разполагате със лично жилище на метри от пясъка?

Това лято от ден на ден наши сънародници купуват парцел в Гърция.

Имоти се получават и от жители на други балкански страни - Сърбия, Румъния, Македония и така нататък, които ги употребяват както за лични потребности, по този начин и за отдаване чартърен.

Най-популярни измежду българите за покупка са парцелите в Кавала, който е ситуиран на към 4 часа от София, както и на остров Тасос.

Кавала

Смята се, че градът е учреден през VI век прочие н. е. Днес Кавала е вторият максимален град в Северна Гърция и се намира против остров Тасос.

Туристите посещават най-често Статия град, Акропола, Акведукта Камарес, централния площад Елефтериас и крайбрежната улица.

В непосредственост до Кавала се намират редица курорти, които също са известни измежду българите - близкото селце Пальо, Неа Карвали, Неа Перамос, Неа Ираклица и Керамоти, откъдето също потегля ферибот към Тасос.

Тасос

Това е нaй-ceвeрният гръцки οcтрoв, рaзпοлoжeн в Егeйcκο мoрe. Haричaт гo Зeлeния οcтрoв зaрaди вeчнοзeлeнитe рacтeния, c кoитο e oбрacъл - иглοлиcтни, ширoκοлиcтни и мacлинoви дървeтa.

Известен е най-много с невероятните си плажове - Парадайз Бийч, Голдън Бийч, Псили Амос, Марбъл Бийч, както и естествената морска лагуна Гьола.

Имотният пазар в Гърция

Данни от Централната банка на страната сочат, че през 2021 година цените на новите парцели са се повишили със 7.9%, а остарялото строителство (имоти на над 5 г.) регистрират растеж от 7%.

През първото тримесечие на 2022 година се следи повишаване от надлежно 10.3 и 7.4 на 100.

Няколко невероятни оферти



разполага с огромна тераса с барбекю и заслон и личен двор от 760 кв. м. Имотът се намира на към 300 м от морето. Той е с повърхност от 85 кв. м, само че следва да се има поради, че за Гърция площообразуването е друго от това в България. В него не попадат терасите и верандите.



Търсите ли композиция от разкош и добра инвестиция?  са с повърхност от 29 до 32 кв. м с една спалня, всекидневна с кухня и баня. По-големите парцели са с две спални и са с повърхност от 45 кв. м.

Продават се с стратегия Max Value, от която можете да се възползвате и да постигнете 6% рентабилност за шестте туристически месеца в Гърция.



А какво ще кажете за тристаен апартамент, реновиран преди месеци в центъра на града? Нещо повече - цената му е единствено 85 000 евро, против които получавате 80 кв. м чиста повърхност.



Emerald Paradise в Скала Рахонио на остров Тасос предлага за продажба 30 първокласни жилището. Комплексът се намира единствено на 200 метра от морето. Чистата жилищна повърхност на жилището е 31 кв. м. Имотът може да бъде отдаван чартърен, за по-добра рентабилност на инвестицията.



Комплекс Нефели се намира на 200 метра от морето и на 200 метра от централната пешеходна алея с магазини, заведения, аптека и здравен център. За продажба се оферират 48 първокласни жилището с съвременен дизайн. Те са с повърхност от 24 до 70 кв. м.



 

* наличие на Luximmo
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР