Всеки полет на двуфюзелажния гигантски самолет Roc на Stratolaunch се

...
Всеки полет на двуфюзелажния гигантски самолет Roc на Stratolaunch се
Коментари Харесай

Най-големият самолет в света издигна в небето хиперзвуков апарат

Всеки полет на двуфюзелажния великански аероплан Roc на Stratolaunch се трансформира в събитие в света на авиацията. Създаден за въздушни изстрелвания на галактически кораби, той е направил единствено 11 полета от 2017 година насам. През 2019 година обаче управлението на компанията реши да се откаже от галактически планове в интерес на превръщането на неповторимия аероплан в летяща лаборатория.

Самолетът Roc посвети своя 12-ти полет на тестване на пробния хиперзвуков аероплан Talon-A, който беше закрепен сред два фюзелажа на специфичен стълб с лебедки. В сходство с тестовата стратегия самолетът-носител излетя от Talon-A, извърши тричасов полет и кацна, събирайки нужната информация за първия независим полет на хиперзвуков уред.

В идващите проби, след въздушно изстрелване на височина от 10 хиляди метра, Talon ще се форсира до скорост от 5 Max и ще се приземи независимо на елементарна писта. След привършване на тези проби Stratolaunch има намерение да предложи услугите си за тестване на хиперзвукови технологии на всички.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР