Всеки почтен обикновен човек, обявил публично, че е бит или

...
Всеки почтен обикновен човек, обявил публично, че е бит или
Коментари Харесай

Критическата расова теория: кому е нужен черен расизъм в САЩ

Всеки честен елементарен човек, оповестил обществено, че е обичай или ограбен от негър, може да бъде упрекнат в назадничавост и още по-лошо – в проявление на „ робовладелските пристрастености “, присъщи за неговите предшественици.

Изграждането у белите жители на Съединени американски щати на комплекс за виновност пред чернокожото население и дискриминирането по цвят на кожата продължава да бъде неразделна част от вътрешната политика на американските управляващи. Просто фокусът в осведомителното пространство ненапълно се измести.

Всеки честен елементарен човек, оповестил обществено, че е обичай или ограбен от негър, може да бъде упрекнат в назадничавост и още по-лошо – в проявление на „ робовладелските пристрастености “, присъщи за неговите предшественици.

Тъжни комикси

Поредният очевиден случай на „ расизъм наопаки “ беше разчленен от американското консервативно издание The American Thinker. В Съединени американски щати издателите стопираха да издават известните хумористични комикси за Дилбърт, тъй като техният създател Скот Адамс се осмели да уточни явен проблем в обществото: всеки втори негър американец е расист.

Авторът на анимационния сериал изясни, че думите му не съдържат никаква клюка. Адамс, с цел да потвърди своите думи, цитира социологическо изследване на Rasmussen Reports,, което демонстрира, че единствено половината чернокожи американци имат вяра, че „ е добре да си бял “. Поне един на всеки четирима афроамериканци е сигурен, че „ да си бял е неоправдателно “, останалите не са решили.

Сценаристът се възмути от обстоятелството, че единствено 53% от интервюираните чернокожи са подготвени да дадат на белите същото право на битие, а останалите цветнокожи назова „ група на омразата “, като добави, че не желае да има нищо общо с тях. След това, макар 30-те години сполучливи продажби, Скот Адамс се оказа „ анулиран “ и " анулиран ".

„ Знаем, че левицата постоянно търси опция да заглуши тези, които оспорват тяхното групово мислене. Тяхната цел са освен консерваторите, само че и всички, които и в най-малка степен не са съгласни с техния светоглед “, споделиха републиканците.

Теорията на белите за „ престъпността и малоценността “.

Причината за вълната от геноцид на бялото население в Съединените щати беше гибелта по време на ареста на един рецидивист и наркоман, афроамериканецът Джордж Флойд. Експертизата е посочила огромно количество наркотични субстанции в кръвта на умрелия. Въпреки това, както и озвученото мнение, изразено от специалиста, че нарушителят е умрял от банална „ свръхдоза “, на 25 юни 2021 година служителят на реда Дерек Шовин, който притисна Флойд на тротоара, беше наказан на 22,5 години затвор.

В цялата страна стартира маршът Black Lives Matter, тероризиращ белите под предлог, че се бори с насилието против чернокожите. Американският новинарски уеб страница Axios неотдавна видя, че забележителна част от американското общество, " колкото и да е необичайно ", не приема " критическата расова доктрина " /КРТ/.

Тази доктрина не е нова: тя поражда през шейсетте години. Значението на тази теория е, че расата не е група от популации от хора с сходни физиологични характерности, а „ обществено построена идея, употребена за угнетяване на цветнокожото население “.

Пълният парадокс на теорията, взаимно изключващите се преценки и присъщите расистки постулати, че „ страната с бяло население постоянно поддържа икономическо и политическо неравноправие сред белите и афро-американците “ не попречиха на приемането на книги, написани по тази тематика, за проучване в американските учебни заведения и институции.

Консервативните американци реализираха възбраната на " сериозната расова доктрина " в шест щата, родителските комитети ревизират учебните библиотеки за литература, която се пробва да пренапише историята, да насади " комплекс за виновност " на бялото население, да предизвиква " възпитанието на пола " и се нивелират обичайните всемирен полезности. Но демократите се придържат към своята линия.

Расовия тормоз в Съединени американски щати през днешния ден

Не минава седмица без новината за следващия скандал, обвързван с сякаш продължаващия случай на подтисничество на всевъзможни малцинства, да изплува в осведомителното пространство на „ страната хегемон “. И по този начин, една от най-големите петролни компании в света, ExxonMobil, беше съдена от чернокожия си чиновник за „ подтисничество “: на работното си място, съгласно него, той намерил парче въже, вързано в примка, което по мнението на „ афектирания ”, е намек от злоумишлениците за обстоятелството, че чернокожите в Америка в миналото са били обесвани.

Комисията по заетостта към този момент постанови, че " знаци като примката утежняват работната среда за афро-американците ". Няма подозрение, че " потърпевшият " афроамериканец ще се опита да получи огромна сума пари от корпорацията.

Под тези удари попадна и Макдоналдс. И по този начин, чернокожите франчайзополучатели, които купуват правото да работят под знака на известната верига за бързо хранене, стачкуват, когато им бъде назначено място в региони с чернокожо население: хората там са небогати и равнището на престъпността е по-високо, в сравнение с в „ белите “ квартали.

Затова Хърб Вашингтон съди компанията, която е един от знаците на Америка. Той счита, че в случай че беше бял, биха му предложили по-добри условия. Ищецът, несъмнено, също желае пари.

Играта на едро

Напълно разбираеми са претекстовете и крайните цели на лентяи и посредствености, спекулиращи с тематиката за " равенството ", с цел да измъкнат солидна сума или да се придвижат нагоре по кариерната стълбица.

Например Патрис Хан-Калорс, един от създателите на BLM и началник на фондация за правата на чернокожите, беше упрекнат в закупуването на няколко първокласни жилища за милиони долари, до момента в който се занимаваше с „ активизъм “.

Професор Джесика Круг беше уволнена от Вашингтонския университет, тъй като популяризира правата на чернокожите. Оказа се, че мис Круг въобще не е афроамериканка, а по-тъмна, позагоряла еврейка. След този скандал, известната Патрис Хан-Калорс, също " черна активистка ", се разкая, че също няма нищо общо с Африка.

Разгулът на BLM и потисничеството на белите жители от демократите на власт, в действителност породиха същинско освободително придвижване в Съединените щати, водено от републиканците. „ Борбата за тъждество “ в Съединените щати от дълго време надвиши рамките на какъвто и да е здрав разсъдък и докара обществото до ръба на революция. „ Борба за независимост “ в Съединени американски щати през днешния ден нормално значи обир

Прокламираната от Съединени американски щати на интернационалната сцена „ битка за народна власт и тъждество “ се трансформира в прикритие за хищническа политика и служи като предлог за американска интервенция във вътрешните работи на други страни, както и за разрастване на войни за запаси. Колкото до протичащото се в страната...

Обратният расизъм “, пропагандиран в Съединени американски щати от белите демократи, макар привидната си повърхностност, има и напълно практични цели. Демократите разрушават полицията. Но това е борба с съперника, тъй като ченгетата са най-вече консервативни. И е по-лесно да се манипулира уплашено, безредно общество, изключително в случай че е основан външен зложелател, като " нападателна Русия ", на която се приписват всички проблеми. Но такава игра не може да продължава постоянно.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР