Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще

...
Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще
Коментари Харесай

Над 1/5 от българите на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията


Всеки пети българин счита, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях. Над една пета от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Над два милиона и триста хиляди българи са съгласни с изказванието, че коронавирусът е изкуствено основана болест.

Това са част от изводите от социологическо изследване на организация „ Тренд “, осъществено по поръчка на вестник „ 24 часа “. Анкетата е извършена в интервала 1-7 юни измежду 1008 пълнолетни български жители по метода директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “. Размерът на статистическата неточност е ±3% при 50-процентови дялове.

След приключването на изключителното състояние и отпущането на противоепидемичните ограничения, организация „ Тренд “ тества настройките на българите по тематиката. Отчитаме преобладаваща позитивна обща оценка - над три четвърти (76%) от интервюираните са на мнение, че България се оправи с преодоляването на епидемията от ковид. Едва 10% е делът на смятащите, че не се е справила.

Две трети от интервюираните заявяват, че са се върнали изцяло към естествения си метод на живот след отпущането на ограниченията. До огромна степен можем да считаме, че в съзнанието на българите, изключителното състояние и ограниченията към него са по-скоро отминал интервал.

В изследването този месец, екипът на „ Тренд “, заложи и специфичен блок въпроси, касаещи добили известност в последните месеци тайни теории. Една от тях се оформи към тематиката за навлизането на 5G технологията, за която над една трета от интервюираните считат, че е рискова. Традиционно, по всички тематики, хората с висше обучение са по-информирани по отношение на тези с по-нисък учебен статус. Въпреки това отчитаме, че точно измежду висшистите делът на смятащите 5G за рискова, е най-голям – 44% по отношение на 16%, които не я смятат за рискова.

Над 2 милиона и 300 хиляди българи са съгласни с изказванието, че коронавирусът е изкуствено основана болест. Малко над една четвърт (26%) са тези, които не се съгласяват с това изказване.

Всеки десети пък е склонен с изказванието, че коронавирусът се популяризира посредством 5G технологията. Тук отчитаме по-високи равнища песимизъм по отношение на тази тайна доктрина – 41% не са склонни да се съгласят с това изказване.

Отчитаме значителен дял (40%) и измежду мислещите, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на Земята. Спрямо демографските разбивки виждаме, че живеещите в дребните градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това изказване, до момента в който в Столицата в най-малка степен.

Над милион са скептично мислещите, които считат, че коронавирусът не съществува и че е международна машинация. Над половината (56%) не се съгласяват с това изказване.

Всеки пети (22%) българин счита, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за надзор над тях.

Приблизително същият дял (21%) са смятащите, че Бил Гейтс стои зад пандемията от ковид, с цел да управлява хората през чипове, които ще бъдат поставяни дружно с имунизацията. 39% не са съгласни с това изказване, а огромен дял от 40% не могат да преценяват или изкажат мнение.

Конспиративните теории постоянно са намирали необятна обществена база, когато са обвързани и с фармацевтичната промишленост. Отново записваме висок дял (43%) на смятащите, че коронавирусът е изкуствено основана болест за фармацевтични компании да печелят. Малко над една четвърт (26%) са несъгласните с това изказване. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР