Всеки път, когато искаме да отслабнем, ние сме измъчвани от

...
Всеки път, когато искаме да отслабнем, ние сме измъчвани от
Коментари Харесай

8 чаши вода могат да направят невероятни неща с тялото ви

Всеки път, когато желаеме да отслабнем, ние сме измъчвани от многочислени подозрения за това какво би трябвало да одобряваме, какво би трябвало да ядем и от какво би трябвало безусловно да се откажем. Най-лошата част е, че всеки има загадка формула или диета, която не важи за вас или просто не съдържа питателните субстанции, от които се нуждаете.
Ако сте се уморили от легенди, строги диети или способи, които сте намирали в интернет, желаеме да ви разкажем за тази елементарна напитка, която може коренно да промени живота ви.
Чували ли сте за 8 чаши вода? Или 2 литра дневно?
С други думи, знаете ли за многочислените изгоди, които водата носи за вашето здраве и най-много за отслабването?
Ако приемем, че 60% от тялото ни се състои от вода, излиза наяве, че тя е доста значима за вярното действие на тялото ни.
В последно време учените и общността като цяло се чудят дали в действителност е належащо да пием минимум 8 чаши вода дневно. След няколко проучвания са разкрили доста неща, които ще ви заинтересуват.

Оказва се, че многочислени изследвания демонстрират, че водата е безусловно нужна за здравето. Това значи, че с цел да бъде крепко тялото ви, би трябвало да консумирате минимум 8 чаши вода на ден. Въпреки че доста хора се съмняват в тази цифра заради високото наличие на вода в някои храни, в действителност е належащо да консумирате минимум 2 литра вода дневно.
Трябва да поддържате себе си хидратирани и да консумирате течности с вярната мярка.
Опитайте се да ядете храни с високо наличие на вода като плодове и зеленчуци, както и да консумирате плодови сокове с ниска фруктоза и, несъмнено, вода. Пийте течности, когато се чувствате жадни, и не забравяйте да пиете вода, тъй като тя е богата на електролити, не е от високо-калоричните храни, ще утоли жаждата ви, ще ви хидратира и ще ви даде чувство за задоволеност в стомаха ви.
Предимства на водата
1) Когато сте вярно хидратирани, веществата в слюнката за битка с бактериите се усилват доста, като по този метод можете да избегнете гингивит, кариеси и други болести на устата.
2) Водата доста улеснява процесите на храносмилане, асимилиране и систематизиране на питателните субстанции в организма.
3) Водата обезпечава вярно действие на черния дроб, бъбреците и имунната система.
4) Смазва ставите и усъвършенства здравината на сухожилията.
5) Водата контролира равнищата на киселинност в организма и забавя стареенето.
6) Прави косата, ноктите и кожата здрави.
7) Водата спомага за изгарянето на мазнините.
8) Намалява до 45% риска от развиване на рак на дебелото черво и пикочния мехур, както и сърдечносъдовите проблеми.
9) Овлажнява лигавиците на носа и ушите, като по този метод предотвратява вирусни болести.
Консумацията на вода ни оказва помощ да уринираме повече, което разрешава на тялото ни да освободи токсините, които ни пречат да понижим тежестта си.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР