Всеки от новите пет водогрейни котела има мощност 20 мегавата

...
Коментари Харесай

Нови водогрейни котли Bosch поемат пиковата консумация на Пловдив


Всеки от новите пет водогрейни котела има мощ 20 мегавата (MW)
(снимка: Bosch)

Водогрейни котли на Bosch от най-ново потомство влязоха в употреба в отоплителните централи на Пловдив, с цел да поемат пиковата топлинна консумация на града. Компанията Bosch Термотехника България сполучливо интегрира пет коте ла с общ потенциал 100 MW в оборудванията на EVN Топлофикация Юг и Север.
още по темата
Всеки от петте котела е с мощ 20 мегавата (MW). Инсталацията включва и 5 броя 25-метрови комини. Първоначалните данни демонстрират, че заложените условия за успеваемост (КПД), равнища на излъчвания и звук са преизпълнени, оповестиха от компанията.

Системите разполагат с задействан непрекъснат отдалечен достъп за мониторинг и надзор от страна на EVN, като при нужда могат да се достъпят от специалистите на Bosch в Германия, което подсигурява оптималната им работа и сигурността на топлоснабдяването на Пловдив.

Котлите са от продуктовата линия UT-L на Bosch Индустриални решения. Технологията, комбинираща казан и горелка, обезпечава извънредно ниски равнища на нездравословни излъчвания, щадящи околната среда при работа на природен газ – NOx под 80 mg/m3, разясниха от компанията.

„ Не по-малко значима е конвертируемостта на котлите Bosch към различни горива като водород или биогориво, тъй като по този начин отговаряме на условията за индиферентност във връзка с климата ”, показа Йордан Дочев, шеф продажби в Bosch Термотехника.

Котлите могат да се обръщат към различни горива като водород или биогориво
(снимка: Стоян Гергински / предоставена от Bosch)

Пловдив, вторият по-големина и най-бързо разрастващ се град в България, към този момент има напълно нови мощности за произвеждане на топлинна сила, съобщи Александър Сипек, ръководител на Съвета на шефовете на EVN България. С когенерационната централа, която построи през 2011 година, и днешните нови 5 котли компанията извърши свое заричане от 2007 година, акцентира той.

„ Новите котли значат по-голяма сигурност за централното топлоснабдяване на Пловдив, а от там и по-качествен въздух за пловдивчани ”, сподели още Сипек.

Петте водогрейни котела Bosch с обща мощ 100 MW могат да поемат пиковата топлинна консумация за топлоподаването на град Пловдив, като образован енергиен мениджмънт разпределя товара към обособените централи Юг и Север съгласно нуждата и потреблението.

Основната роля на оборудванията с механически характерности, задаващи трендовете в топлотехнологичния отрасъл, е за покриване на върхови товари и гъвкава работа с къси процедури на включване и изключване. Котлите на Bosch могат да проработят на дизел, като покриват всички условия за успеваемост и запазване на околната среда, прецизираха от производителя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР