Всеки от нас си има лек за махмурлук - мазната

...
Всеки от нас си има лек за махмурлук - мазната
Коментари Харесай

35 литра бира за 4 дни и най-дългият махмурлук в света

Всеки от нас си има лек за махмурлук - мазната храна, мощното кафе и аспиринът са преди всичко в листата на множеството хора. Някои даже прибягват до посещаване на фитнес залата след нощ на пиянско забавление. Нищо от това не е задоволително, с цел да помогне на един шотландец, чийто махмурлук е траял четири седмици. За да се излекува, са били нужни шест месеца терапия с медикаменти за разреждане на кръвта

Това не е махмурлук

През 2006 година шотландец влиза в незабавното поделение в Глазгоу с недоволства от вълнообразно зрение и непрекъснато главоболие. Лекарите били озадачени. Мъжът нямал анамнеза за контузии на главата и в никакъв случай не бил губил схващане - две премеждия, свързани с неговото положение. 

Нормални били и температурата му, кръвното му налягане, а всички неврологични сканирания били без отклонения. Преди да се появи в болничното заведение, той бил обикновено здрав трийсет и няколко годишен мъж. Не е приемал никакви медикаменти, които биха могли да дадат подобен тип странични резултати.

Специалист по пиене

Решили да извикат експерт, чийто фокус бил върху остри и упорити очни проблеми. Този експерт разкрил същинската причина: рядко положение, провокирано от мощна дехидратация . Новият доктор, офталмолог, разкрил подути оптични дискове и кървящи нервни нишки: показателни признаци на ужасяващ махмурлук

Състоянието е тромбоза на мозъчните венозни синуси, при която зад венозните синуси на мозъка се образува кръвен съсирек. Той пречи на кръвта да се оттича от мозъка, може да докара до скъсване на кръвни кафези и приключване в мозъка, като се образува кръвоизлив. 

По създание това е инсулт. Мъжът е пил толкоз доста в продължение на толкоз дълго време, че си е докарал тип инсулт , който нормално се среща единствено при бебета или възрастни с проблеми с кръвосъсирването, рак или възпалителни болести на червата. Той може да се случи и при хора, които избират погрешен метод на живот, и както се оказва, тъкмо това се е случило с този шотландец.

Лекарите решили, че се нуждаят от по-подробна здравна история на мъжа. Когато го разпитали за метода му на живот, шотландецът признал, че е имал нещо, което описал като " домашна рецесия ". 

Обикаляне на кръчми

За да се оправи с рецесията си, той решил да посети локалната механа, където за четири дни изпил 60 халби бира - почти равностойни на 35 литра . Това в Съединените щати се назовава " bender ". Не е известно тъкмо какво предизвиква тромбоза на мозъчните венозни синуси, само че има няколко рискови фактора и явно четиридневното напиване е един от тях.

Не е известно кой е този именит шотландец, защото името му е предпазено от законите за здравна информация. Не е известно също по този начин каква " домашна рецесия " го е предиздвикала да изпие 35 литра алкохол, с цел да се оправи с нея - и дали въобще 35 литра са били задоволителни, с цел да оказват помощ. На обществеността не е обявена огромна част от информацията, с цел да се отбрани самоличността на мъжа. 

За сведение, медицинските препоръки предлагат потреблението на не повече от три до четири единици алкохол на човек дневно. Според лекарите, които са лекували този актуален Уилям Уолъс, по време на запоя той е консумирал приблизително към 30 единици дневно. 

Огромното количество, което е консумирал, е било толкоз удивително, че по-късно положението му е било оповестено в брой на известното английско здравно списание " The Lancet " и по този начин казусът му е станал публично притежание. По всичко проличава, че дозата е можела да бъде съдбовна, което ни кара да напомним на читателите: пийте отговорно и може би пийте малко вода.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР