Всеки от нас се е сблъсквал поне веднъж в живота

...
Всеки от нас се е сблъсквал поне веднъж в живота
Коментари Харесай

Ако чуете ЕДНА от тези 7 реплики, това е знак, че ви МАНИПУЛИРАТ

Всеки от нас се е сблъсквал най-малко един път в живота си с нарцистичен или отровен човек, който се пробва да манипулира и управлява връзките ви. Понякога последствията от тези връзки не са доста съществени, само че в други случаи не е по този начин. Има някои реплики, с които всеки манипулатор си служи, с цел да се опита да размъти мозъка ви. Нека забележим кои са те, а чуете някой да ги изрече – имайте едно мислено.

„ Ти не си добре, не съм направил/а това. “

Отрича постъпките си до последно, не признава в никакъв случай грешките си и даже се насочва към това вие да сте казуса в тази ситуация – основна линия на всеки манипулатор. В опита си да се измъкнат безнаказано и да задържат своята версия, те прехврълят виновността върху вас и не е изключено даже най-после вие да се извинявате.

„ Другите бяха прави за теб. “

Ако дейностите и мнението ви не се харесват на токсичния човек насреща, той ще се опита по всевъзможен метод да поправя решението ви, като даже вметне, че някой е споделил нещо отрицателно за вас и той се съгласява с тях на база актуалната обстановка. Обича да ви кара да се чувствате гузно.
Смешни изцепки на някой от най-известните персони в света
Човешко е да се бърка. Всички от време на време попадаме в неуместни обстановки, в които желаеме да кажем едно, а в действителност излиза нещо напълно друго,...

„ Не мога да показва живота си без теб. “

Ако сте в любовна връзка и сътрудникът ви изрича тези думи, когато ситуацията не е розово или по време на кавга, той се пробва да ви манипулира и задържи, до момента в който не реализира крайната си цел.

„ Ти си единственият/единствената, който/която не ме схваща. “

Когато има проблеми в връзките ви и не сте съгласни с държанието на индивида до вас, то той е доста евентуално да си послужи с израз от подобен вид, с цел да ви вмени възприятие за виновност и да се опита да направи вас отговорни.

„ Правя това, тъй като ме е грижа за теб/нас. “
5 изречения за мъже, с които една мъдра жена би трябвало да внимава
Човек постоянно би трябвало да внимава какво, по какъв начин и с кого приказва. Това е изключително значимо за дамите. Никога не е добре една дама да приказва жестоко...

Манипулаторите доста постоянно излизат с оправданието, че вършат обещано нещо за ваше положително. Но дали е по този начин, или просто желаят да ви накарат да им повярвате за нещо, в което не сте сигурни – няма по какъв начин да разберем незабавно. В множеството случаи те ще вземат изгодата от обстановката, а за вашето благополучие няма да ги е изключително грижа.

„ Ти си толкоз чувствителен/а. “

Още един манипулаторски израз, посредством който токсичният човек още веднъж желае да трансферира виновността на вас за страстите и настроенията, които изпитвате заради неговото отношение и дейности.

„ Аз толкоз се жертвах за теб. “

Ако индивидът, който обичате, стартира да акцентира всички неща, които е правил за вас, най-вероятно ви манипулира, с цел да спре ваше деяние или решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР