Всеки от нас се е озовавал в ситуация да се

...
Всеки от нас се е озовавал в ситуация да се
Коментари Харесай

Как да действаме когато някой е ядосан

Всеки от нас се е озовавал в обстановка да се изправи пред сърдит събеседник. Това може да е брачен партньор, другар, сътрудник или даже чужд. Подобна обстановка постоянно ще ни накара да се почувстваме неудобно. 

Вероятно в този случай бихте желали да разрешите казуса допустимо най-бързо и внимателно? Но по какъв начин да накараме някой, който е очевидно сърдит, да се почувства по-добре и да стане благ и отстъпчив още веднъж? 

Всеки случай е неповторим и ще би трябвало да се реши на момента как е най-удачно да се подходи. Въпреки това, в случай че приложите някой от идващите 4 техники, е доста евентуално да постигнете триумф.

1. Не отвръщайте на експанзията.  Това единствено ще накара индивида против вас да се ядоса още повече. Колкото и да е мъчно, би трябвало да загърбите гордостта и да дадете път на разсъдъка. Внимавайте и да не парирате експанзията със жлъч, тъй като и това ще вбеси допълнително опонента ви.

2. Покажете угриженост.  Ако покажете, че желаете да сте съпричастни, ще разберете, че в множеството случаи ядосаните хора се усещат неразбрани. Да ги изслушате може да се окаже задоволително, с цел да трансформират отношението си. Ето няколко образеца за съпричастност:

  • Може ли да ми кажеш, какво не е наред? Може би мога да оказа помощ.
  • Съжалявам, че се чувстваш по този метод. Има ли нещо, което мога да направя?
  • Това не трябваше да се случва. Как се чувстваш?
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР