Всеки от нас поне веднъж в живота си е чувал

...
Всеки от нас поне веднъж в живота си е чувал
Коментари Харесай

Не се раждаме с чувства - научаваме ги

Всеки от нас най-малко един път в живота си е чувал – „ не можеш да диктуваш на сърцето си “. Е, имаме добра вест за вас – в действителност можете да диктувате на сърцето си.

Въпреки че си мислим, че възприятията са нещо, което извира надълбоко от нас, науката се опълчва на това изказване и вместо като вродени инстинкти, тя ги дефинира като заучени разбирания.

Всички имаме идентични страсти и усеща

„ Общоприетото поверие, което дълго време се постанова и в научните среди, е че страстите са рефлекси – мозъците ни са родени с тях. Когато някой претърпява един от тези рефлекси, да речем – боязън, всеки може да го забележи “, изяснява в изявление психоложката и експерт по неврология Лиса Фелдман Барет.

Това поверие е интуитивно за множеството от нас, само че то се оказва неверно.

„ Проучвания десетилетия наред потвърждават, че ние не сме родени с страсти вградени в мозъците ни. Вместо това ги построяваме, когато се нуждаем от тях в избрани обстановки “, твърди Барет.

Тайната на щастието и прочувствената непоклатимост

Като цяло човешкото тяло на всички места по света действа съвсем по еднакъв метод, само че това по какъв начин хората интерпретират рефлексите си по отношение на заобикалящия ги свят зависи от тяхната просвета.

Може би ще се запитате „ Какво ме интересува всичко това? “

Ами в случай че се замислите, че възприятията ви не са вродени, това значи, че може да ги контролирате и да променяте визията си за тях. Това би ви икономисало доста главоболия.

Емоциите и възприятията не са чисто физически. Те са интерпретация на физическото и в случай че научим нови концепции за това, по какъв начин се усещаме, можем да стартираме да реагираме друго в другите обстановки.

Това умеене от своя страна би ни направило по-щастливи и сполучливи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР