Всеки от нас обича картофи - може да са под

...
Всеки от нас обича картофи - може да са под
Коментари Харесай

Най-добрият сос за чипс и картофи, който може да си направите у дома

Всеки от нас обича картофи - може да са под формата на чипс, пържени, печени, сотирани, варени - няма значение. Обожаваме ги по ред аргументи - вкусни са във всякаква форма, засищащи са и са доста евтини като кг. Тази храна нееднократно ни е спасявала като студенти, когато сме закъсвали с парите. Именно тогава се роди и концепцията за един повсеместен сос, който да върви с всички типове картофи (като метод на приготвяне). Той е млечен сос и ма някои характерни тънкости при приготвянето му, които ще споделим с вас. 

Основата на соса е на млечна база - би трябвало ви половин или една кофичка кисело мляко с висока масленост (над 4%) и една кутийка майонеза. Смесвате двете в задоволително огромна купа и разбивате с вилица. Добавяте един настърган морков (може и два) и едно пакетче сусам. След като разбъркате съставките задоволително, може да опитате и да видите дали има потребност от сол. В тази си консистенция, сосът е съвършен за чипс и начос. 
 Класическа рецепта за сос тартар Класическа рецепта за сос тартар
Ако сте решили да приготвите риба, бъдете сигурни, че няма по-подходящо допълнение към нея от сос тартар. Освен това той се съчетава ид...

Ако желаете може да го сгъстите с натрошено сирене и ще добие форма на разядка. Може да добавите лимонен сок, магданоз и/или копър съгласно своите желания. Сосът е отличен и за пилешко месо, само че не предлагаме да го комбинирате с други меса изобщо. 

Най-вкусен е в действителност когато е по-гъст и може да се добави като заливка към печени картофи, тиквички (задължително с чесън на прахуляк!). Нашата обичана композиция за този сос си остава класическият солен чипс. Надяваме се да опитате това прелъщение допустимо най-скоро и да ни споделите в коментар дали ви е харесал. Също по този начин не се тревожете да експериментирате със лични вариации на соса - въображението е границата! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР