Всеки от нас, който на някакъв етап от живота се

...
Всеки от нас, който на някакъв етап от живота се
Коментари Харесай

„Ужас, имам акне!“ Не се паникьосвайте, а вижте тези полезни съвети за справяне с досадните пъпки

Всеки от нас, който на някакъв стадий от живота се е сблъсквал с казуса, наименуван „ акне “, е желал да може да замахне с вълшебна пръчица и неприятните зачервявания просто да изчезнат и в никакъв случай да не се връщат. Понякога акнето има неприятната дарба да се завръща и тъкмо когато сме си мислили, че сме се сбогували с него в тийнейджърските си години, то да ни навести още веднъж. Всъщност цели 40% от хората над 25-годишна възраст страдат от него.  

Коварното при акнето е, че с изключение на безусловно нелицеприятно, то се отразява зле и на самочувствието, себеоценката и обществените мероприятия, без значение дали ще е учебно заведение или работа. Другото характерно при него е, че не може да се прикрие в никакъв случай качествено поради обстоятелството, че пъпките в множеството случаи са неравни и даже един артикул да има способността да прикрие зачервяването, не може да кажем същото и за формата. При всички положения изходът е един – да се оправим героичен с него и да го заличим от лицето си. Нека разберем и по какъв начин.

 a Istock

Причинители на акне

Няколко са главните виновници за появяването на акнето – нечистият въздух, смяната на климата, слънчевите лъчи, неправилното хранене или използването на козметика, която не е подобаваща за вашата кожа.

Какво да вършим, когато се срещнем с акнето?

На първо време се концентрирайте върху това да останете спокойни и да не позволявате неприятните пъпки и другите „ екстри “, които вървят с акнето, да повлияят на душeвността ви. Не се втурвайте стремително да търсите с какво да замажете ситуацията и да прилагате всевъзможни самоназначени лекувания.

Хранете се вярно

Опитайте се да изключите от хранителния си режим мазната храна, захарта и млечните артикули. Залагайте повече на натурални антиоксиданти като плодове, зеленчуци и сурови ядки.

Не докосвайте лицето си

Мийте ръцете си постоянно, когато следва да докосвате лицето си – да вземем за пример, когато правите козметичната си рутина, и никога не стискайте или чоплете пъпките, тъй като може да докара до кървене, тежки белези или зараза. Може също по този начин да усили възпалението и да запуши порите, като утежни казуса с пъпките. Когато спортувате или се потите, постоянно измивайте нежно лицето си.

Не стойте дълго на слънце

Честото излагане на слънце дехидратира кожата, което с течение на времето я кара да създава повече мазнини и да блокира порите. Задължително след козметичната си рутина нанасяйте слънцезащита, без значение от сезона или местоположението.

Не прекалявайте с грима

Използването на доста грим може да запуши порите и да провокира обриви. Ако употребявате грим, уверете се, че е некомедогенен и без мирис, с цел да предотвратите раздразнение на кожата. Винаги отмивайте грима, изключително преди лягане.

Използвайте вярната грижа

 a La Roche-Posay

Когато става въпрос за здравето ни, постоянно се доверяване на експертите. Именно по тази причина се вслушахме в препоръките на над 90 000 кожни лекари, които предлагат (за тези над 20-годишна възраст) и Effaclar Duo Plus (за тийнеджърите) от La Roche-Posay.

Ултраконцентрираният серум бързо ни завоюва с формулата си и със супер мощната си композиция от дейни съставки, тъй че да работи като ексфолиант, да успокоява кожата и да предотвратява повторната поява на акне и други недостатъци.

 ааа La Roche-Posay

Серумът с лека и немазна текстура работи със силата на три киселини – една от които салициловата. Тя почиства петната, спомага за попречване на нови неравности по лицето и редуцира образуването на невидими с просто око микрокомедони – едни от водещите кожни проблеми при възрастните.

Ниацинамидът в серума пък заличава неравностите и редуцира вероятните белези, които могат да се образуват след изчистване от акне. При младежите, заради разнообразни провокации, стрес и хормони, кожата може да пострада изключително доста. Точно в този миг най-хубавият избор е кремът Effaclar Duo+  от La Roche-Posay. Той бързо почиства съществуващите пъпки, предотвратява повторната им поява и лимитира риска от петна. Формулата на Effaclar Duo+   е с три основни съставки: ниацинамид - понижава зачервяванията и възпалителните процеси, procerad - защищава от появяването на петна по кожата след премахване на акне и aqua posae filiformis и маноза - спомагат за възобновяване на салдото и подтикват регенерацията на кожата.

 в La Roche-Posay

 

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР