Всеки от нас желае да се радва на пълноценно здраве

...
Всеки от нас желае да се радва на пълноценно здраве
Коментари Харесай

Храни, които благоприятстват детоксикацията

Всеки от нас желае да се радва на пълноценно здраве и да усили виталните сили на организма си. За това е нужно да бъдат подкрепени естествените функционалности на тялото, посредством филтриране или детоксикация.

Често потреблението на огромни количества тежки, рафинирани, комплицирани и модифицирани храни, води до струпване на доста отрови в организма. Това попречва естественото действие на жлезите и органите, и като разследване води до появяването на разнообразни признаци за болестни положения.

Има няколко типа стратегии за детоксикация.
В взаимозависимост от мечтаната степен на филтриране могат да бъдат употребявани разнообразни храни, които благоприятстват детоксикацията.

Плодовете и зеленчуците са най-благоприятни, потребни и мощни пречистващи храни. Те освен детоксикират, само че и възвръщат организма. Плодовете  и зеленчуците  могат да бъдат употребявани както цели, по този начин и приготвени на сок.

Соколечението  е мощно детоксикиращо средство . Може да бъде извършено посредством консумация единствено на плодови сокове или да бъде комбинирано и със зеленчукови сокове.  Най-силни пречистващи плодове са гроздето, черешите, динята, ябълките, портокалите, лимонът и грейпфрутът.

Може да бъде практикувано моно плодо разтоварване, което се състои от 1 тип плод или периодично повтаряне на плодове през избран интервал от време денем.

Към плодовите сокове мoгат да бъдат включени и зеленчукови сокове , както и разнообразни комбинации: сред разнообразни плодове, сред зеленчуци, сред плодове и зеленчуци. Такива комбинации са: моркови и зеле, моркови и алено цвекло, моркови и ябълки,  ябълки и алено цвекло, ябълки и зеленолистни.  Когато се организира соково разтоварване, е целесъобразно да се одобряват сокове най-малко на всеки 2 часа и да се употребяват от 300 до 800 мл. на банкет.

Цели плодове . Друг разтоварващ способ е плодово чаената диета (разтоварване по метода на извeстната българска природолечителка Лидия Ковачева). Тук се редуват по 1 тип плод през 4 часа, като сред тях се пие билков чай с минимални количества мед. В някои случаи е целесъобразно, чаят да бъде без мед. Добре е да се употребяват сезонни плодове. Препоръчителни разтоварвания са: единствено на череши, на грозде, на ябълки. Всеки плод, от горе изброените, ще пречисти и даде на организма друг резултат.

Черешите пречистват кръвта.

Гроздето е извънредно потребно при ракови болести.

Ябълките алкализират бързо тялото и подкрепят функционалностите на сърцето.

Лимоновият сок извежда пикочната киселина от организма и лекува необятен брой хронични болести. Помага при подагра и ревматизъм.

Сокът от моркови и зеле извежда неприятния холестерол от организма, възстановява мастната обмяна.

Сокът от ябълки и алено цвекло подкрепя пълноценното действие на черния дроб.

Сокът от ябълки и зеленолистни възвръща нашите тъкани.

Ако желаете да пречистите тялото си по-плавно , можете към соковете и плодовете да добавите и разнообразни зеленчуци във тип на салати. Най-подходящи са сезонните и пресни зеленчуци. Благоприятни комбинации са:

  • зелена салата с краставица, домат, чушка и репички
  • моркови и зеле
  • моркови и алено цвекло
  • домати и краставици.

За по-слабите организми се предлага прибавянето на разнообразни типове кълнове и изкиснати семена като люцерна, китайско бобче, рукола и броколи, сусамово, слъчногледово, тиквено и конопено семе.

За да подпомогнете детоксикацията на организма, която е най-силна заран , е целесъобразно в този интервал, да приемате огромно количество топла вода. След това можете да консумирате сок от 1 тип сезонен плод. Така ще улесните и ще подпомогнете детоксикиращия резултат.

Инфо: https://vitarama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР