Всеки от нас иска да даде положителен пример на децата

...
Всеки от нас иска да даде положителен пример на децата
Коментари Харесай

Историята за изгорялата филия, която промени възгледите ми и ми даде нов смисъл в живота. Не я пропускай и ти

Всеки от нас желае да даде позитивен образец на децата си. Четейки идващите редове, ще научите значим урок, който ще осмисли живота ви!
„ Когато навърших 8 години, моята майка готвеше с огромно наслаждение за мен и моето семейство. Но една нощ се е запечатала ясно в съзнанието ми. Тогава тя беше поставила вечерята, само че преди този момент беше имала много тежък ден в работата си и беше ужасно изтощена. Тогава тя сложи пред татко ми паница с много прегоряла препечена филия с конфитюр в профил. Когато видях това, аз чаках някой да забележи прегорялата филия и да каже нещо. За мое най-голямо удивление, татко ми си изяде филийката с конфитюра без думи. После най-спокойно ме попита дали имам да изучавам за на следващия ден и по какъв начин е било през днешния ден в учебно заведение. Моят отговор не мога да си спомня, само че ясно си припомням, когато си лягах и чух родителите си да си приказват.

Тогава майка ми се извиняваше на баща във връзка прегорялата филийка. Никога няма да не помни какво й отговори той:
„ Скъпа, аз обичам изгорелите филийки! “
След това отидох да пожелая лека нощ на татко ми и взех решение да го попитам дали в действителност му е била вкусна филийката. А той ме прегърна през рамо и ми сподели:
“ Майка ти е имала извънредно тежък и изтощителен ден през днешния ден в работата. Препечената филийка не боли, когато я ядеш. Болят острите думи “. След това продължи със следните думи:

„ Аз, както множеството хора, не съм идеален. Често не помня рождени дни и годишнини. Животът като цяло е цялостен с несъвършени неща. Все отново в моя относително дълъг живот съм научил, че би трябвало да одобряваме грешките на другите хора. Да свикнем с техните странности и разлики и да ги одобряваме. Това е ключът за основаването на здрави и трайни взаимоотношения, ключът към любовта и уважението. Не би трябвало да се будим заран със страдание в себе си. Защото хората ще не помнят за това, което вършиме. Но в никакъв случай няма да не помнят метода, по който сте ги предиздвикали да се почувстват “.

И още една алегория, която не би трябвало да пропускате: Защо в никакъв случай не би трябвало да съжаляваш за нещо, което към този момент се е случило

Имало едно време един крал. Той имал другар, с който се познавали от доста години. Приятелят на краля имал необикновен табиет – каквото и да се случи в неговия живот – положително или неприятно, постоянно казвал: „ Това е добре! “.

Един ден кралят и свитата му отишли на лов. Верният му другар също бил с него. Той нормално приготвял и почиствал оръжията за лова. Този път нещо се объркало и то тъкмо с пушката на краля. Когато кралят се прицелил в една птица и стрелял, пушката гръмнала встрани и отнесла палеца на дясната му ръка.

Приятелят видял какво се е случило, само че както нормално споделил:
– Това е добре!
Този път обаче кралят се разгневил и почнал да крещи:
– Не! Това не е добре! Не и този път!
Кралят бил толкоз сърдит, че изпратил приятеля си в пандиза.

След към година, когато кралят още веднъж бил на лов, попаднал в доста рискова гориста околност, където го нападнали канибали. Те го хванали, вързали и го завлекли в своето населено място. Запалили огромен огън, донесли дълъг прът и завързали жертвата си за него. Точно когато го доближили до огъня обаче, един от тях забелязал, че палецът на ръката му липсва. А те имали поверие, че в никакъв случай не трябва да ядат човек, на който липсва някаква част от тялото. И по този начин, отвързали краля и го освободили.

Когато се прибрал, той се замислил надълбоко за случилото се и за приятеля си, който към този момент цяла година гниел в пандиза по негово разпореждане. Веднага отишъл при него, освободил го и му споделил:
– Ти беше прав! Наистина беше добре, че на оня лов пушката ми откъсна палеца.
И тъй като в този миг се чувствал доста отговорен пред другаря си, откакто му разказал премеждието с канибалите, се разкаял и му изискал амнистия:
– Чувствам се доста отговорен. Постъпих с теб доста неприятно!
– Не! – дал отговор приятелят – Това беше добре!
– Кое беше добре? Че заставам една година в пандиза?
– Ако не бях в пандиза, щях да бъда дружно с теб при канибалите… – споделил мъдрият човек.

Инфо: Гнездото

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР