Всеки от нас има в дома си куп ненужни вещи,

...
Всеки от нас има в дома си куп ненужни вещи,
Коментари Харесай

11 неща, които незабавно трябва да изхвърлите

Всеки от нас има в дома си куп ненужни движимости, само че все пак не желае да се раздели с тях. Според езотериците освобождението от ненужното, проправя път за новото и свежото в живота ни. Така че, в случай че желаете да се избавите от застоя в живота си, неотложно изхвърлете тези движимости от вкъщи си. 

1. Играчките, с които детето ви не си е играло дълго време

Къщички за кукли, конструкторски кули и железопътна линия, която минава сред дивана и масичката за кафе - всичко това прави детето доста щастливо, само че е пагубно за интериора на дома ви. Затова не се колебайте да се отървете от ненужния конструктор или комплект за изобразяване.

2. Пластмасовите контейнери

Трудно е да се подценят изгодите от пластмасовите контейнери, само че това не значи, че би трябвало да имате по 10 броя от всеки. Два или три контейнера с разнообразни размери са ви изцяло задоволителни. Контейнерите заемат доста място и в случай че не ги употребявате прекомерно постоянно, по-добре е да се отървете от тях.

3. Филтърът на климатика

Той би трябвало да се сменя най-малко един път годишно, в противоположен случай става ненужен. Същото важи и за филтрите за прахосмукачки - мръсните филтри изхвърлят праховите частици назад във въздуха.

4. Храна с изминал период на валидност

Проверете кухненските шкафове и хладилника и изхвърлете всички храни с изминал период на валидност.

5. Празните буркани

Със сигурност не се нуждаете и от сбирка от буркани: оставете няколко буркана с разнообразни размери и изхвърлете останалите. Никога не съхранявайте празните буркани без капачки, защото това притегля бедността.

6. Найлоновите торбички

По-добре е да се откажете изцяло от тях и да ги замените с торбички от плат.

7. Гъбите за миене на съдове

Старите гъби за миене на съдове са главен източник на микроби. Те би трябвало да се сменят постоянно, за предпочитане на всеки 3-4 седмици.

Можете също да загреете гъбата в микровълновата за една минута - по този начин няма да остане и диря от неприятната миризма.

8.Магнитите от врата на хладилника
 Груби неточности при чистенето на керамични котлони Груби неточности при чистенето на керамични котлони
Стъклокерамичните котлони наподобяват лесни за разчистване, само че в случай че не го вършиме вярно, в действителност можете да повредите печката. Големият...

Със сигурност те ви припомнят за прелестните кътчета, които сте посетили, само че сложени на врата на хладилника, основават чувство за неразбория. 

9. Козметика и медикаменти с изминал период на валидност

Уви козметиката се скапва бързо и е добре от време на време да вършиме инвентаризация на тоалетката си. Срокът на валидност на спиралата да вземем за пример е от шест до дванадесет месеца, тъй че да я държите „ за всеки случай “ е неефикасно.

Същото важи и за медикаментите: в случай че не се употребяват преди периода на валидност, те могат да станат рискови за организма, изключително антибиотиците.

10. Стари облекла и обувки

Дрехите и обувките също имат период на валидност, колкото и необичайно да ви звучи това. Разделете се със старите и захабени облекла или обувки даже и да са ви обичани. Това важи и за тези от тях, които съвсем не носите: те заемат доста място в дрешника, само че от тях няма смисъл. 
 3 немски правила за съвършено измит дом! 3 немски правила за съвършено измит дом!
Почистването на дома постоянно е предизвикателство, без значение какъв брой сме привикнали да го вършим и си мислим, че ставаме по-бързи и по-ефект...

11. Стари вестници и списания

Старите вестници и списания върху масичката за кафе основават чувство за неразбория. Освен това събират прахуляк. Така че изхвърлете ги неотложно. 

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР