Всеки от нас е преяждал поне един-два пъти в живота

...
Всеки от нас е преяждал поне един-два пъти в живота
Коментари Харесай

7 важни тактики, които спасяват от преяждане

Всеки от нас е преяждал най-малко един-два пъти в живота си, а някои постоянно, да не кажем - постоянно. Но преяждането носи голям брой отрицателни последствия за здравето.

Ето няколко метода, които може да ви оказват помощ:

Спрете, щом сте прекалили

Усетите ли, че сте преяли, просто спрете с храната. Специалистът по хранене Шер Пастор поучава да мислим за калориите като за пари. Ако сте похарчили един лев, вие ще сте добре, само че в случай че изхарчите 100 лв., тогава сте банкрутирали.

Психически би трябвало да продължите

Най-доброто, което може да извършите, откакто към този момент сте преяли, е да продължите напред, без да се самобичувате и обвинявате. Приемете грешката си и се пробвайте да не я повтаряте.

Разходете се

Ако се случи по този начин, че се усещате натежали и претъпкани с храна и питиета, не правете грешката да полегнете, а се разходете. 10-15 минути биха били задоволителни, с цел да се почувствате доста по-добре и даже освежени.

Изпийте лъжица ябълков оцет

Ники Остроуер, която е нутриционист, дава предложение при сходно неразположение, вследствие от преяждане, да се смеси лъжица ябълков оцет с една чаша вода. Тази композиция подкрепя храносмилането и пречиства черния дроб и съдържа пробиотик.

Изпийте чаша чай от мента

За да намалите чувството за тежест и да ограничите вредите от преяждането, изпийте чаша чай от мента. Поради нейните скъпи качества и аромати ще усетите облекчение.

Направете разтоварващ ден

След като сте хапнали повече храна, е целесъобразно на идващия ден да сте умерени, да не консумирате модифицирани храни, защото с тях се преяжда най-често и най-лесно.

Водата, ах, водата

Когато сте толкоз преяли, че имате възприятието, че ще се пръснете, не желаете да пиете нищо повече, даже и вода. Но това е неточност, тъй като точно водата ще ви помогне да изчистите организма.

Източник: az-jenata.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР