Всеки от нас е преживял раздяла. Няма човек, който да

...
Всеки от нас е преживял раздяла. Няма човек, който да
Коментари Харесай

Учените са категорични: Раздялата се преодолява по тези три начина

Всеки от нас е претърпял разлъка. Няма човек, който да не е попадал в несъответствуващата връзка и на който не му се е налагало да се сблъска лице в лице с раздялата. Според експертите обаче, които се занимават с забавни изследвания в региона на връзките сред мъжете и дамите, има три съществени метода, посредством които се преодолява раздялата. Вижте кои са те:

Когато провеждали своето проучване, учените присъединили в него три тактики за справяне с раздялата. Пъвата от тях включвала отрицателни мемоари за някогашния сътрудник. Участниците в изследването били помолени да се сетят за всички неща, които не харесвали в някогашната си половинка, да вземем за пример нейните влудяващи и досадни привички. Идеята е, че в случай че се концентрирайте върху неприятното, ще ви е по-лесно да забравите и положителното и по този начин да преживеете раздялата.

Втората тактика се опитвала да прокара концепцията, че няма нищо неприятно да обичаме някого, с който към този момент не сме дружно. Участниците трябвало неведнъж и тихичко да си четат изказванието „ Няма нищо неприятно да обичам някого, с който към този момент нямам връзка “. Те трябвало да се самоубедят, доколкото е допустимо, че имат вяра в това изказване. Да, това по никакъв метод не трансформирало тяхното отношение към някогашните им половинки, само че до някаква степен почнали да мислят за тях доста по-рядко.

И третият метод за превъзмогване на раздялата – методът на разсейването. Участниците били разсейвани с всевъзможни въпроси, които нямат никакво отношение към последната им връзка, като да вземем за пример „ Каква храна обичате? “, „ Каква музика слушате? “. По този метод те напълно забравяли да мислят за раздялата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР