Всеки от делегатите ще представи своята община, предвидени са двустранни

...
Всеки от делегатите ще представи своята община, предвидени са двустранни
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат участва в среща на върха на В40

Всеки от делегатите ще показа своята община, планувани са двустранни срещи сред кметовете

Срещата на организацията на балканските градове се организира в Атина. Тя сплотява общини от 11 страни. В нея вземат участие 80 кметове, като от българска страна делегати в срещата на върха на В40 са кметовете на Карнобат, София, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Троян, Димитровград, Кърджали, Белица, Стара Загора. През вчерашния ден част от програмата бе обиколка на Музея на Акропола.

Деловата работа стартира през днешния ден, в 9.30 часа, с Церемония по откриването и приветствено слово на Костас Бакоянис, кмет на Атина. Ще бъде изработен Годишен отчет за активността на Мрежата B40, ще се разискват стратегически документ за градска дипломация и стратегически проект на Мрежата B40.

Всеки от делегатите ще показа своята община, планувани са двустранни срещи сред кметовете. По работни групи ще се разискват проблемите на климата и околната среда, локалната народна власт и миграция, визиите за интелигентни градове и цифрова промяна, както и локално икономическо съдействие.

В свободна полемика ще се разяснява визията за развиване на Мрежата през 2023 година, както и Стратегическия документ за градска дипломация и Стратегически проект на Мрежата B40.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР