Всеки оставя своя белег върху София и живее своята неповторима

...
Всеки оставя своя белег върху София и живее своята неповторима
Коментари Харесай

Фандъкова: Силата и енергията на София идват от нейните хора

 Снимка: Труд  Снимка: Труд  Снимка: Труд
Всеки оставя своя белег върху София и живее своята неповторима софийска история. Това сподели кметът Йорданка Фандъкова по време на формалната гала по издигане знамето на град София, която се организира пред църквата „Света София“.

„ Честит празник на вярата, вярата, любовта и мъдростта! Ден, в който градът ни дружно с храма, дал името му, празнува своя празник. Храмът „ Св, София “ пази на същото това място основите на църкви още от IV век и загатна за събития, трансформирали европейската история“, пожела Фандъкова.

Тя уточни, че София е античен град, само че е с млад дух, с доста сила, с доста мощ, които идват от нейните хора. „Ние пазим и променяме дружно София. Променяте я вие, уважаеми съграждани, със знанията, с гениите, със стремежите, с неспирния сериозен дух, с желанието да се оправиш и да се докажеш“, сподели кметът.

По думите й, София провокира с опциите, които дава.

„В този ден желая да благодаря за напъните на всеки един от вас – за усилието да вършим, за желанието да вършим, за хъса да желаеме повече. Благодаря ви и за доверието, което се стараем да заслужаваме всеки ден. И в този прелестен ден ви поисквам да сте здрави. Нека да имаме мъдростта да разграничаваме вярното от неправилното и силата да избираме положителното както за огромните решения, пред които сме изправени, по този начин и във всекидневните ни и дребни избори и в връзките ни един към различен. Нека изберем да бъдем положителни хора, да си оказваме помощ и да вървим напред дружно. Нека господ да пази София! ”, сподели Йорданка Фандъкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР