Всеки опитен шофьор знае колко трудно и опасно е да

...
Всеки опитен шофьор знае колко трудно и опасно е да
Коментари Харесай

Как да шофираме автомобила безопасно при мъгла: Важните правила

Всеки умел водач знае какъв брой мъчно и рисково е да се ръководи автомобил в мъгла. Често се случва гъста мъгла да се появява по пътя бързо и ненадейно и тогава в действителност пътят и околната среда сякаш изчезват. В сходни затруднени условия, изключително присъщи за есента и зимата, прецизното съблюдаване на избрани правила за шофиране при мъгла, е най-хубавият метод за попречване на произшествия.
 Снимка 392361
Източник:

Ако се наложи да карате кола в мъгла, направете следното:
Намалете скоростта , тъй че да се чувствате задоволително уверени в настоящата видимост. Най-важният съвет за шофиране в мъгла, е да карате по-бавно. Ако видимостта е понижена, намалете и скоростта. Препоръчва се да шофирате най-малко с 10 км / ч. по-малко от позволеното в съответния сектор, само че вие преценявате опциите съгласно гъстотата на мъглата. Не се водете по водачи, които ви изпреварват. Това е риск, който най-добре да не поемате. Използвайте спирачките деликатно , по същия метод като при дъжд . Мъглата прави пътя влажен, което понижава сцеплението и удължава спирачния път. Спазвайте безвредна отдалеченост от автомобила начело, бъдете готови от самото начало за това, че заради лимитираната видимост тъкмо пред автомобила ви може да се появи ненадейно затруднение. Използвайте фарове за мъгла , не забравяйте, че не можете изцяло да разчитате на задните светлини в такава обстановка. Изрядните светлини на автомобила са наложителни. Най-големият проблем при шофиране в мъгла, е понижената видимост. Ето за какво фаровете, само че и всички останали светлини на транспортното средство, е безусловно наложително да бъдат постоянно проверявани и поддържани в редовност.Спазвайте огромна отдалеченост от водачи, които не употребяват светлините на автомобила си в мъгла. Пазете се от водачи без светлини. Използвайте по постоянно чистачките и нагревателите за прозорците, тъй като при мъгла те се зацапват и замъгляват по-бързо. Движете се наложително във вашата лента , следете линията в края на платното и ориентирайте се по осовата маркировка. Придържането към десния завършек на платното ще ви помогне в случай че бъдете заслепени от насрещните водачи.  8 рискови неточности на пътя, за които всички не помнят
8 рискови неточности на пътя, за които всички не помнят

Независимо от шофьорския опит, не би трябвало да пренебрегвате тези привидно рутинни обстановки

Има още няколко съвета, които не могат да бъдат подценени:

Пазете се от други участници в придвижването, които може да карат с изключени фарове за мъгла.

Не увеличавайте внезапно скоростта на колата си, с цел да се откъснете от колата, която се движи зад вас, даже и да ви се коства, че не съблюдава нужната отдалеченост.

Погледнете деликатно в огледалата за назад виждане, преди да намалите скоростта или да спрете. Предупредете водачите, които карат откъм гърба със спирачни светлини, че забавяте колата си.

Спрете автомобила си, тъй че колите, идващи откъм гърба, да могат безвредно да продължат да карат. Когато спрете, преди всичко, деликатно се огледайте и в случай че е належащо, поставете колата на безвредно място.

Използвайте предни и задни фарове за мъгла извънредно в условия на мъгла, защото те могат да заслепят другите водачи и също така да създадат спирачните светлини сложни за забелязване, което може да докара до конфликт. Когато забележите, че видимостта се е подобрила, неотложно изключете фаровете за мъгла.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР