Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в

...
Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в
Коментари Харесай

Радев - лаконичен: Всеки опит за намеса отвън трябва да бъде пресичан безкомпромисно

" Всеки опит за интервенция извън в българската просветителна система, в българското семейство за нашата история и език, за това, по какъв начин да възпитаваме децата си, би трябвало да бъде пресичана уверено и безкомпромисно ". Така, с едно изречение, отговори президентът на България Румен Радев на въпрос, насочен от Actualno.com, във връзка абсурда с вчерашното изявление на турския дипломат у нас Хасан Улусой.
Припомняме, че той изрази мнение - в българските учебни заведения да се вкара образование на турски език. Радев бе сбит и не уточни съответен способ или решение на проблема. Не отговори и на питането посредством какъв способ или метод може да бъде възпрепятствана една такава външна интервенция.
А на въпроса ще вземе ли отношение по казуса, президентът акцентира, че към този момент го е направил. В тази връзка, Радев акцентира, че през вчерашния ден " до момента в който дебатираха кой какво е споделил и какво е желал да каже ", с поддръжката на президентската институция, сдружението на брачната половинка му Десислава Радева се организира финалната част на надпреварата " Да пазим езика си ", в което взеха присъединяване хиляди български деца от всички етноси.
Държавният глава на България Румен Радев гостува в Асеновград във връзка празника на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР