Всеки опит за арест от чуждестранни държави ще бъде разгледан

...
Всеки опит за арест от чуждестранни държави ще бъде разгледан
Коментари Харесай

Медведев: Руските оръжия ще ударят всяка държава, която реши да арестува Путин

Всеки опит за арест от задгранични страни ще бъде прегледан като оповестяване на война, съобщи някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев.
Медведев, който беше президент сред 2008 и 2012 година, прави все по-категорични изявления откогато Путин изпрати войски в Украйна, неведнъж отправяйки ядрени закани, съобщи Агенция Франс Прес.
Късно в сряда той съобщи, че съветските оръжия ще ударят всяка страна, която предприеме дейности да арестува Путин.
БГНЕС напомня, че на 17 март 2023 година, Камара II на Международния углавен съд ( " МНС " ) издаде заповеди за арест на две лица във връзка със обстановката в Украйна: Владимир Владимирович Путин и госпожа Мария Алексеевна Львова-Белова.
„ Г-н Владимир Владимирович Путин, роден на 7 октомври 1952 година, президент на Руската федерация, се допуска, че е виновен за военното закононарушение противозаконна депортация на население (деца) и нелегално прекачване на население (деца) от окупираните региони на Украйна в Руската федерация. Твърди се, че закононарушенията са осъществени на окупираната украинска територия най-малко от 24 февруари 2022 година Съществуват основателни аргументи да се счита, че господин Путин носи самостоятелна наказателна отговорност за горепосочените закононарушения за това, че е направил действията директно, взаимно с други лица и/или посредством други лица и за това, че не е упражнил подобаващ надзор върху гражданските и военните си подчинени, които са направили действията или са позволили осъществяването им и които са били под неговата ефикасна власт и надзор, според отговорността на висшестоящия. “
След издаването на заповедта за арест Москва съобщи, че тя е „ безсмислена “ и „ юридически оскъдна “, поради обстоятелството, че „ Русия не е част от Римския статут на Международния углавен съд и не носи отговорност по него. Русия не си сътрудничи с този орган, а вероятните „ предписания ” за арест, които идват от Международния съд, за нас са юридически оскъдни ”, се споделя в изказването.
Самият Медведев към този момент заплаши МНС с ракетна офанзива, като съобщи, че „ всички се прекланят пред Бога и ракетите “, и че е „ допустимо да си показа удар с хиперзвукова ракета " Оникс " " от съветски транспортен съд по постройката на съда в Хага ".
В изявлението си от сряда вечерта, някогашният съветски президент съобщи следното: " Нека си представим - ясно е, че това е обстановка, която в никакъв случай няма да се случи - само че все пак дано си представим, че се случи ".
" Настоящият началник на нуклеарна страна идва на територията на, да речем, Германия и бива задържан. Какво е това? Обявяване на война на Руската федерация. ", продължи той.
Медведев съобщи, че в случай че това се случи, " всички наши средства, ракети и други, ще полетят върху Бундестага, в канцлерството и по този начин нататък ".
Медведев - който е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност - съобщи, че решението на Международния углавен съд ще докара до по-нататъшно влошаване на връзките със Запада.
Коментарите му пристигнаха два дни откакто Русия стартира наказателно следствие против прокурора на МНС Карим Хан и няколко други съдии от МНС, заявявайки, че решението им е " нелегално ".
В сряда законодателният орган на МНС съобщи, че съжалява за  " заканите " против съда във връзка с неговата заповед.
" Председателството на асамблеята показва страдание за тези опити да се попречи на интернационалните старания за обезпечаване на отговорност за дейности, които са неразрешени от общото интернационално право ", се споделя в изказването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР