Всеки на някой е роднина. Да не мислите, че всички

...
Всеки на някой е роднина. Да не мислите, че всички
Коментари Харесай

Валери Сименов: Всеки на някой е роднина

" Всеки на някой е родственик. Да не мислите, че всички хора в провинцията имат потенциал за избрани постове. " Така вицепремиерът по икономическата политика и демографските въпроси Валери Симеонов отбрани роднинските назначения в ГЕРБ пред Нова теливизия.

Скандалът стартира от Хасково, откакто депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева заяви, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е принудил кмета Добри Беливанов да назначава негови другари и родственици на управнически постове.

Добрев назова околните си " дрийм тийм " и отбрани кадруването, само че подаде оставка като народен представител, която не беше призната от сътрудниците му, които го опазиха.

От Българска социалистическа партия разкриха още роднински назначения в енрегетиката и в община Габрово, където в общинската компания " Озеленяване " работи Момчил Дончев, брат на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев, както и няколко родственици на кмета от ГЕРБ Таня Христова.

" Опитите за назначение на хора единствено с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години. За страдание в този момент също ги има тези опити ", съобщи Симеонов по отношение на назначението на така наречен " калинки ". Той не пожела да посочи кои политически сили и институции има поради.

Вицепремиерът съобщи, че превръщането на страната в " интернат за калинки " е извънредно нездравословно, тъй като не могат да се основават качествени фрагменти.

Той обаче разграничи тези назначения от така наречен " Кумгейт ", в който съгласно него са атакувани точно качествени фрагменти.

" Едно е някой, който си е подпирал главата в партийната централа да го направиш зам.-министър, а напълно друго е когато твой родственик е извървял своето професионално развиване, има опит и е отличен за работата си, а след това напуща ", съобщи Симеонов.

" Не може две седмици да се занимаваме с претоплената гозба " Кумгейт " и да превъзбуждаме обществото с такива низки пристрастености. Не би трябвало да съдим хората по това дали са родственици на някого, а по това дали правят работа ", сподели вицепремиерът.

Той препрати към китайска мъдрост: " Не е значимо дали котаракът е бял, черен и дали е родственик на някого, а дали лови мишки " ".

" Вижте колежката ви, беше тук, а ето – останахте самичък "

" Няма значение кой чичо е, наши или ваши. Нека не влизаме в жълтини, това не е дневният ред на обществото. За мен отговорен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на краткотраен контракт и след това не е провел конкурс, а им е направил контракта непрекъснат. Вие да вземем за пример също сте били назначен на краткотраен контракт, след това са ви го създали непрекъснат. Вижте колежката ви, беше тук, а ето-останахте си самичък ", добави Симеонов.

" България понижа с близо 2 милиона, всеки е нечий родственик. Вие нямате ли родственици - на следващия ден, в случай че съм злоумишлен, мога да разработя един " Викторгейт ". Така се вършат глупавите акции за нискоинтелигентния електорат ", означи Симеонов.

Изместването на вниманието от значимите тематики

Според вицепремиера по икономическата политика по този метод опозицията целяла да измести вниманието от значимите тематики. За образец беше обещано нарастването на пенсиите, което по думите на Симеонов е с 24%.

" Тази, която ги пуска тези неистини, към този момент е известна стова, че в никакъв случай не потвърждава изказванията си (депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева– бел.ред.). Както стана с границата - лъга, лъга, а като я дадох на прокуратурата, млъкна ", сподели Симеонов.

Според вицепремиера разпиляното Българска социалистическа партия не може да изкара нито една аргументирана теза против ръководството.

Относно роднинските назначения на ГЕРБ в община Габрово Симеонов попита - " И какво ще направи братът на Томислав Дончев. Той работел нещо в озеленяването, ще изпише ГЕРБ в тревата ли? ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР