Всеки момент се очаква съдия Антъни Кели да се произнесе

...
Всеки момент се очаква съдия Антъни Кели да се произнесе
Коментари Харесай

Над 5 часа заседават случая Джокович, очаква се решение

Всеки миг се чака арбитър Антъни Кели да се произнесе по проблема с визата на Новак Джокович, който при кацането в Австралия беше арестуван от граничните управляващи поради нередовни документи. Въпреки че има позволение от две самостоятелни медицински комисии да играе на Australian Open без да бъде имунизиран, локалните управляващи отхвърлиха да пуснат тенисиста на австралийска територия и разумно последва обжалване на решението.

Изслушването пред съда стартира след 3 часа българско време. Заради огромния публичен интерес събитието се излъчваше онлайн, а съдията позволи Джокович да напусне хотела си, с цел да може да се осведоми за протичащото се. Към момента не е ясно къде е изместен Ноле.

Около 5 часа българско време юристът, представляващ Министерството на вътрешните работи на Австралия, предложи страните да излязат в обедна отмора. Подновяването се забави евентуално поради процедурата по продължение на възбраната за депортация на Джокович. Тя беше наложена от съда незабавно след подадената тъжба от страна на юристите на сърбина. В момента тя важи до 11:00 часа българско време. Очаква се тогава да стане ясно и крайното решение на арбитър Кели.

По време на процедурата десетки представители на сръбската диаспора в Австралия се събраха пред съда в Мелбърн и хотела, в който беше настанен Джокович в последните 5 дни. Неговите родители описаха, че изискванията в постройката не са положителни, храненията са две, а не три дневно и има буболечки в стаята.
 Синиша Михайлович: Джокович е жертвата, а не виновникът за бъркотията
Синиша Михайлович: Джокович е жертвата, а не виновникът за бъркотията

" Той беше трансфорат в кумир за съперниците на имунизациите "

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич сподели преди чуванията, че е съумяла да уреди безглутенова храна за Джокович и фитнес уреди, с които да поддържа форма.

По време на чуването юристите на Ноле обясниха, че той е подал всички нужни документи за престояване на територията. Сърбинът получи здравно изключение поради неотдавнашен позитивен тест за ковид - на 16 декември. Той обаче взе участие в няколко публични събития директно след него, поради което понесе съществени рецензии.

От австралийска страна настояват, че подобен тест не е съображение за липса на ваксина срещу вируса. Tя се изисква от всеки, влизащ на територията на Австралия.

Дискутирано беше и отношението на граничните управляващи към Джокович при кацането му в Мелбърн. Адвокатите на тенисиста обясниха, че му е бил неразрешен достъп до мобилния му телефон. Така Ноле не е имал връзка с тях по време на близо 8-часовия си престой на летището и по този метод не е имал опция да обезпечи нужната документи.

Адвокатът на Министерството на вътрешните работи на Австралия изясни, че не е оказван напън към Джокович и чиновниците на реда просто са изпълнявали отговорностите си.

Съдия Антъни Кели изясни, че въпрос, който " е привлякъл съществено вниманието му " е за какво делегатът, взел решението за визата на Ноле, не е приел документът от " Tennis Australia " за годен. " Тук професор и извънредно дипломиран доктор са връчили на претендента здравно изключение. Медицинското изключение и неговото съображение са били доказани и от още един самостоятелен експертен панел, обезпечен от щата Виктория. Този документ е бил в ръцете на делегата. Въпросът, който ме вълнува е " Какво повече е можел да направи Джокович? ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР