Всеки момент се очаква да бъде обявена обществена поръчка за

...
Всеки момент се очаква да бъде обявена обществена поръчка за
Коментари Харесай

Чакат АПИ да пуснат нова поръчка за мост в Пловдивско, цяла община готова на протест

Всеки миг се чака да бъде оповестена социална поръчка за построяването на нов мост на пътя Хисаря – Калояново над река Пикла. За оборудването към този момент трябваше да има определена компания, само че промени в Закон за обществените поръчки провалиха поръчката при започване на годината. Тогава  от  Областно пътно ръководство  - Пловдив пуснаха поръчка за построяването на оборудването с планирана стойност от  1,43 млн. лв. без Данък добавена стойност, Тя бе прекъсната, защото с измененията в закона възложители на поръчки могат да бъдат единствено ръководителите на главните звена и техните заместници. Второстепенните разпоредители с бюджетни средства, каквито са ОПУ – Пловдив, не могат да пускат независимо поръчки.
Прочетете още
Последните диалози сред Областна администрация, общините и управлението на АПИ е, че всичко към поръчката е готово и е въпрос на дни да бъде пусната.

Сегашното  съоръжение носи името си " Черен мост " поради многото произшествия с жертви, които през годините са станали  там. Мостът е стеснен и не дава отговор на актуалните условия на Закона за придвижване по пътищата.

Преди месец кметът на община Калояново Младен Кичев се закани да затвори протестно моста в петък, събота или неделя, когато е най-голямо придвижването. Той сподели, че към този момент години 11 000 души от общината, които минават всекидневно по него чакат този ремонт.

Съществуващото оборудване на пътя над р. Пикла е с монолитна стоманобетонова структура с два отвора с размери по 14 м и обща дължина 30 м. Габаритът е 4 метра,  като не разрешава да се разминат два автомобила. Стесненият габарит на пътя е сигнализиран с пътни знаци. Той е построен от каменна зидария и не отговоря на условията на настоящата нормативна база. Необходимо е създаване на ново оборудване на мястото на съществуващото, което  ще бъде с две платна, за  да не се постанова да се изчакват колите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР