Всеки може да се предаде и много хора го правят,

...
Всеки може да се предаде и много хора го правят,
Коментари Харесай

По сигурния път на победителите

Всеки може да се съобщи и доста хора го вършат, тъй като това видимо е най-лесното нещо на света, което можеш да направиш. Но да продължиш напред, когато другите ще те схванат и поддържат, в случай че си решил да се откажеш, това е което отличава същинските спечелили, написа блогърът Марк за marcandangel.com. Всъщност това е най-големият принцип на успеха. Защото без подобен вид увереност и непримиримост първите девет точки на текста нямат никакво значение. Но когато комбинираш увереност и непримиримост по метода, разказан в точка 10 по-долу с всяка една от другите 9 точки се случва същинската магия.

По сигурния път към победата победителите...

1. Поемат 100% отговорност.  – Животът ти е това, което показваш на света, показвайки твоите полезности, вярвания и фантазии. Той е твой и ти самичък решаваш – да създаваш, да му се наслаждаваш, да не му се наслаждаваш, да се бориш или да стоиш апатичен. В последна сметка най-хубавите години в живота ти ще са тези, в които осъзнаеш и решиш, че твоите проблеми са си единствено твои. Не обвиняваш за тях родителите си, обществото, стопанската система. Тогава ти осъзнаваш, че си самичък стопанин на ориста си. 

2. Фокусират се върху това, което могат да управляват.  – Животът е баланс сред това което можеш и което не можеш да контролираш. Трябва да се научиш да живееш удобно сред поставям старания или отказвам се. Животът не ти дължи нищо; той към този момент ти е дал всичко, от което имаш потребност. Свободата не е да превземеш всичко, което ти е на пътя; тя е с цел да схванеш, че каквото ти е на пътя то е неразделна част от него.

3. Елиминират неверните неща.  – Истинската цена на всяко нещо, което правиш е времето, което влагаш в него. Ако обещано нещо, което правиш или мислиш не поправя или усъвършенства обстановката, то значи си губиш времето. Тогава идва моментът, в който ти би трябвало да избереш дали да обърнеш страницата или да затвориш книгата.

4. Запазват надзор.  – Започни да оформяш самичък дните си. Започни да вървиш по собствен личен път. Това е твоето пътешестване. Знаеш, че си се родил и знаеш, че ще умреш. Всичко по средата зависи от теб. Спри единствено да мечтаеш и започни да действаш. Или ти ще преживееш дните си или дните ти ще те преживеят.

5. Са добра компания.  – Понякога не става въпрос за това къде си в живота си, а по-важното е кой е до теб. Някои хора ти взимат цялата сила, а други ти дават храна за душата. Постарай се да си осигуряваш за компания такива хора, които ти дават храна за душата, които те зареждат прочувствено. Така ще направиш подарък – да отсъстваш от живота на тези, които не ценят компанията ти.

6. Мислят градивно.  – Ако промениш метода, по който мислиш ще промениш и действителността. Мислите ти са тези, които основават настроението ти, откриват фантазиите ти, изковават волята ти. Затова би трябвало доста деликатно да ги подбираш и да избираш, да отговаряш единствено на тези, които ще ти оказват помощ да си изградиш живота по метода, по който искаш, и да изпитваш страстите, които искаш да изпитваш до момента в който го живееш.

7. Покоряват себе си.  – Да бъдеш себе си е основата на щастието. Да познаваш себе си е основата на мъдростта. Да мотивираш себе си е основата на триумфа. По-добре да покориш себе си за тези неща, в сравнение с да спечелиш стотици други борби в живота.

8. Обичат себе си.  – Първо би трябвало да се погрижиш за себе си, преди да се погрижиш за останалите. Да се грижиш за себе си не е самоугаждане, а е себеуважение. Ще пристигна денят, в който ще би трябвало да приемеш, че би трябвало самичък да се грижиш за себе си. Ще има време, в което би трябвало да се грижиш за себе си, както майка се грижи за детето си, със същото самообладание, съчувствие, внимание и чиста обич. Това сигурно е огромно предизвикателство, само че премията за добре свършената работа е по-щастлив живот.

9. Работят крепко до болежка.  – Един ден тази болежка ще има смисъл за теб. Понякога най-тежката болежка носи най-хубавата смяна. Най-силните хора, които познаваш са станали мощни поради болката, пред която са били изправени и с която са се справили. Въпреки всичките отрицателни мнения и мисли, които си чувал от други хора в живота си, остани фокусиран в задачите си, и запомни, че метода, по който се развиваш в живота си е единствено и само твой проблем.

10. Продължават напред.  – Без значение какво правиш, без значение какъв брой пъти си се провалял и си си казвал, че няма смисъл да продължаваш, и без значение какъв брой доста хора ти споделят, че не можеш да се оправиш – продължавай напред. Вземи се в ръце. Не се отхвърляй. Не се отхвърляй, тъй като след няколко месеца ще си доста по-близо до задачата си, в сравнение с си през днешния ден. Фокусирай се върху пътя ти пред теб.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР