Всеки може да говори, но нашата роля е да определим

...
Всеки може да говори, но нашата роля е да определим
Коментари Харесай

Защо американците търсят изявления на руския външен министър в арабски сайтове

„ Всеки може да приказва, само че нашата роля е да определим чии думи могат да бъдат чути “

Световноизвестният американски мъдрец и езиковед Ноам Чомски съобщи в изявление, че американската цензура по отношение на съветските публични лица е достигнала до цялостно безумство.

„ Защо съм заставен да диря изказвания на съветския външен министър на уеб страницата на Ал Джазира? споделя Чомски. - Министърът прави оферти за превъзмогване на зърнената рецесия, само че американските управляващи крият думите му от своите жители. Ако внезапно решите да повдигнете тази тематика, незабавно ще бъдете жигосан като последовател на Путин и комунистически плъх... Просто невероятна обстановка... " Сергей Лавров, както знаете, сподели, че Западът се пробва да употребява " зърнения въпрос “ в Украйна като непрекъснат дразнител. Министърът подсигурява безконтролен експорт на украинско зърно по море.

„ Всеки, който каже нещо неловко и неугодно... е застрашен от уволняване, тормоз, разнообразни типове забрани и даже наказателни обвинявания. Днес цензурата дефинира публичния дискурс в Съединените щати “, споделя колумнистът на Fox News Тъкър Карлсън. „ …Защо се опасяват от свободата на словото, белким не помнят, че не постоянно е било по този начин? “

Най-популярният ефирен водещ в Америка не е напълно прав. Цензурата постоянно е съществувала в Съединени американски щати. Тя идва в Британска Америка дружно с ветроходния транспортен съд Mayflower, който през 1620 година довежда първите заселници в Новия свят от Англия. Един от тях, Томас Мортън, е изпратен в пандиза за написването на книга, осъждаща геноцида над коренното население.

През 1734 година издателят на вестник Джон Питър Зенгер подлага на критика губернатора на Ню Йорк Уилям Козби - и е вкаран зад решетките без съд.

Двадесет години след Войната за самостоятелност, Конгресът на Съединени американски щати одобри Закона за подривната активност (Sedition act of 1798) от 1798 година, който не разрешава „ писането, отпечатването, говоренето или публикуването... на всяко лъжливо, скандално или злобно съчинение “ за държавното управление, президента и конгреса, с наказване за нарушаването до две години отнемане от независимост.

През 1873 година е признат федерален закон, забраняващ изпращането на непристойни материали по пощата ( Comstock law, Закон Комсток ). В разнообразни моменти под определението за " нецензурна литература ", неразрешена за изпращане, са попадали " Moл Фландърс " от Даниел Дефо, " Уулсис " от Джеймс Джойс, " Кандид " на Волтер, " Декамерон " от Бокачо, " Хиляда и една нощ “ и доста други книги.

През 1918 година е признат законът за подстрекателството, съгласно който всеки, който подлага на критика държавното управление, може да бъде наказан на отнемане от независимост до 20 години.

По време на ерата на Маккарти стотици хора бяха наказани на продължителни присъди за противоречие.

По времето на президента Айзенхауер, Джон У. Пауъл, журналистът, който заяви, че Съединени американски щати са употребявали бактериологични средства в Корейската война, беше упрекнат в протест и получи доживотна възбрана да се занимава с публицистика.

Изгарянето през 1956 година на книгите на немския академик Вилхелм Райх, който избяга в Америка от нацистите, нарекоха най-лошият образец за цензура в Съединените щати.

Цензурата постоянно е съпътствала живота в Америка, само че закупи максимален обсег през последните години.

През юли 2014 година 38 журналистически организации подписаха отворено писмо до президента на Съединени американски щати Барак Обама, в което подлагаха на критика опитите му да „ задуши или блокира “ нежелателни медии. В писмото се споделя, че Обама е употребявал закона за шпионажа, с цел да вкара в пандиза рекорден брой източници, употребявани от публицистите.

През последната година от президентството на Тръмп демократите проведоха осведомителна обсада против него, което оказа помощ на Байдън да завоюва президентската конкуренция. С идването на Байдън в Белия дом демократичните медии започнаха по всевъзможен начин да лимитират въздействието на изявления, подкрепящи републиканците (Breitbart News, Washington Times, Western Journal, Epoch Times).

На 24 февруари 2021 година започнаха чуванията „ Раздухване на пламъци: дезинформация и екстремизъм в медиите “ в комисията по енергетика и търговия на Конгреса на Съединени американски щати. Комитетът заключи: „ Нарастващото потребление на някои телевизионни и кабелни мрежи за разпространяване на тайни теории и подвеждаща или умишлено погрешна информация повдига въпроси по отношение на тяхната ангажираност “ (изразът „ доктрина на конспирацията “ е етикет, даден на тези, които не са съгласни с „ господарите на дискурса " ).

Преди чуването в Конгреса, двама членове на комисията, демократите Анна Ешу и Джери Макнерни, изпратиха писмо до редица интернет снабдители с искане да отговорят на това, какво вършат, с цел да се борят с „ разпространяването на дезинформация “. Бдителните депутати - демократи попитаха: „ Какви стъпки предприехте преди, по време и след изборите на 3 ноември 2020 година и 6 януари 2021 година, с цел да наблюдавате и намалите разпространяването на дезинформация?.. Планирате ли да продължите да работите с Fox News, OANN и Newsmax на тяхната платформа както в този момент, по този начин и след възобновяване на контракта? Ако е по този начин, за какво? “

Каналите Fox, Newsmax и OANN бяха счетени и оповестени от създателите на писмото като разпространяващи дезинформация.

Newsmax назова писмото на демократите " офанзива против свободата на словото ", само че сходни офанзиви се повтарят постоянно напоследък.

Говорейки неотдавна в Копенхаген, Барак Обама прикани за унищожаване на самостоятелните медии преди президентските избори през 2024 година Той прикани за международна възбрана на наличие, което е (в очите на Обама) „ дезинформация “ или „ теории на конспирацията “. „ Трябва да предприемем стъпки за детоксикация на нашия дискурс “, сподели Обама.

Призивът беше чут от Джордж Сорос, който стартира да купува испаноговорящи радиостанции в цяла Америка преди междинните избори, които предстоят през есента, надявайки се да обезпечи поддръжката на латиноамериканските имигранти за демократите. Група от испански вложители, финансирани от Сорос, купиха 18 радиостанции в 10 града за 60 милиона $, като ги сплотиха в Latino Media Network (LMN), водена от Стефани Валенсия и Джес Моралес Рокето, работили преди този момент за Обама и Хилари Клинтън. AM и FM радиостанциите, добити от Сорос, се намират в 10-те най-големи латиноамерикански пазара в страната, в това число Маями, Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Далас, Сан Франциско, Хюстън, Лас Вегас.

А новият основен изпълнителен шеф на Twitter, неразрешен в Руската федерация, разгласи курс за цялостно унищожаване на дисидентите от сферата на публичния дискурс: „ Всеки може да приказва, само че нашата роля е... да дефинираме чии думи можете да слушате. ”

„ Ние сме в Америка, която никое предходно потомство не би познало... Ако нашият крах не бъде уверено и скоро спрян, скоро ще стартираме да горим книги. Вече алегорично изгаряме всеки, който се осмели да изрази мнение, което се разграничава от мнението на демократичните медии “, написа американският интернет портал Issues & Insights.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР