Всеки може да го пие, но малцина могат да го

...
Всеки може да го пие, но малцина могат да го
Коментари Харесай

5 неща за уискито, известни само на експертите

Всеки може да го пие, само че малко на брой могат да го вършат с грациозност, разсъдливост и дарба да усетят всички скрити аромати, и усети. Ако сте решили да задълбочите познанията си за уискито, специалистите оферират да си водите бележки при дегустацията му, само че и да отбележите категорично при какви условия и в каква компания сте го пили. Идеален миг да извършите това е на следващия Уиски Фест София този уикенд.

 Снимка 319515

Откъде идва

Ирландия и Шотландия постоянно са си оспорвали купата " Родно място на уискито ". Историците обаче имат свидетелства, съгласно които първообразът на уискито се появява в Ирландия през 5 век. Не единствено това, ами процесът на дестилацията му от ечемик е донесен от самия Свети Патрик през 432 година

С лед или без

Предпочитате да разредите усета с кубчета лед? Експертите поучават да не го вършиме, тъй като студът му се отразява като термален потрес и блокира доста от ароматите.

Наименованието

Думата " уиски " идва от класическия гаелски и значи " вода ". По-късно, с цел да разграничат техният дестилиран алкохол от този на ирландците, шотландците почнали да го назовават просто скоч.

Меката на уискито

Това е остров Айли в Шотландия, където съгласно почитателите на напитката, се предлага най-автентичното уиски. В края на 19 век кръчмите в Глазгоу разделяли типове уиски на четири типа: криво-ляво, положително, Айли и неоспоримо Айли.

Вместо лекарство

По време на Сухия режим шест дестилерии получават позволение да създават уиски с медицински цели. Това са Brown-Forman, Glenmore, Frankfort Distilleries, Schenley Industries, American Medicinal Spirits и AP Stitzel.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР