Всеки министър има цел да си прегледа структурата да види

...
Всеки министър има цел да си прегледа структурата да види
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще съкратим с 15% държавната администрация - 300 000 души

Всеки министър има цел да си прегледа структурата да види кое е неефективно и ще забележим кое по какъв начин да се случи ". Това съобщи заяви Асен Василев от " Продължаваме промяната "

Пред bTV той уточни и кои налози ще отпаднат: От страна на Демократична България желаеха понижаване на данъчните ставки. Това няма да се случи. Отпадат налог уикенд и налога върху лихвите, които са доста глупави. Прие се да има доста засилени санкции и криминализиране на заплащането в плик. Когато се тегли заем над 10 хиляди лв. да се праща незабавно към Национална агенция за приходите.

" Предложихме да се резервира коефициента от 2,3 за оптималния застрахователен приход. Само Демократична България не го одобриха. С повишението на междинната заплата ще се вдигне и таванът. Тази мярка няма да вкара пари в бюджета, които да са от смислена големина. В края на ноември сме +500 милиона. Национална агенция за приходите потеглиха да гонят огромните компании, митниците събират акцизи, направиха се огромни хранилища с 24 часа наблюдаване. Контролът стартира от най-големият риск, който ще върви надолу. Между 5-7 е фискалният запас, а сега е 12 ", уточни Василев.

" Тези 100 милиона, които ще влязат от повдигането на оптималния застрахователен приход. Ще го създадем, тъй като е почтено. Иначе понижаваме тежестта на хората, които взимат огромни заплати. Другото значимо нещо, което желаеме да изпратим като сигнал е - няма богати страни с ниски заплати ", сподели още бъдещият министър на финансите.

" Дали 16 хиляди заплата е прекомерно или не е прекомерно, дано се огледаме ", разяснява той и добави, че има предложение да се понижат бордовете в фирмите до трима индивида.

Той разяснява и заяжданията с Има Такъв Народ: Отговорността към нас е толкоз огромна, че в случай че позволим персонални дрязги да попречат да свършим работа, ще е извънредно безконтролно ", сподели Василев.

" Ще има коефициент сред най-ниската и най-високата заплата. Ако най-ниската заплата с бонуси е 1000 лева, то директорската да е най-много 15 хиляди лв. и в случай че някой началник на болница желае да взима 100 хиляди лв., би трябвало да заплаща по 10-15 хиляди на санитарите си ", безапелационен бе финансистът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР