Всеки любител на кучетата ще ви каже, че приятелството с

...
Всеки любител на кучетата ще ви каже, че приятелството с
Коментари Харесай

Кучетата подобряват връзките ни по три изненадващи начина

Всеки фен на кучетата ще ви каже, че другарството с тях усъвършенства качеството на живота ни. И изследванията поддържат това. Способността им да ни карат да се усещаме по-малко самотни и по-малко уплашени е добре документирана. Но има и други непредвидени способи, по които  носят наслада в живота ни – и по-специално, във връзките ни с други хора. Ето три от тях:

1. Кучето може да ви помогне да си намерите гадже

Проучванията демонстрират, че хората считат това да имаш куче за секси, и това важи изключително за дамите. Скорошно проучване открива това въз основата на група от 1210 души, регистрирани в уеб страницата за запознанства Match.com. Учените откриват, че дамите в групата са по-чувствителни по отношение на взаимоотношението сред евентуалните им сътрудници и техните домашни любимци. Това може би се пояснява като дали евентуалният сътрудник е деликатен и грижлив и дали е подобаваща дълготрайна връзка. Важно е да се означи, че кучетата играят ролята на по-добър „ обществен барометър “ в света на запознанствата, в сравнение с котките, евентуално тъй като кучетата са по-социални същества и изискват повече грижи.

2. Кучетата вършат хората по-добри

Кучетата могат да оказват помощ на хората да поддържат връзка между тях, да са по-дружелюбни и дружелюбни. Едно проучване го потвърждава с четири опита. В първия, един мъж доброволец (изследовател под прикритие) събира дарения на улицата. Във втория „ доброволецът “ е жена. В третия опит един мъж изпуска монети на улицата, с цел да види дали някой ще му помогне да ги събере, а в четвъртия един мъж пита инцидентно срещнати дами на улицата за телефонния им номер.

Във всяка от тези обстановки индивидът от време на време е с куче, от време на време – без куче. Това разрешава на учените да преценяват до каква степен наличието на кучето се отразява върху взаимоотношението сред хората. Те откриват, че в първите три опита хората са по-склонни да оказват помощ на индивида с кучето. А мъжът от последния опит има повече триумф с непознатите дами, когато води куче със себе си.

3. Кучето може да усъвършенства връзката ви

Двойките, които имат домакински любим (независимо дали куче или котка) е по-вероятно да са щастливи във връзката си и да изпитват по-малко стрес спрямо двойките, които нямат домашни любимци. В едно проучване на 100 двойки – от които 50 имат домакински любим – било открито, че двойките с кучета или котки имали като цяло по-ниско приблизително кръвно налягане. Още повече, в стресови обстановки при тях кръвното се покачвало в по-малката степен и спадало по-бързо, в сравнение с при хората без домашни любимци.

Общуването е потребно за здравето и по тази причина е допустимо хората, които имат домашни любимци да са по-общителни – или, че общуването с кучтата има също толкоз благотворно влияние, колкото и общуването с хората.

Източник: Psychology Today

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР