Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже,

...
Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже,
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Има лекарства от определени компании, които практически действат зле на пациентите

Всеки доктор от фронтовата линия да попитате, ще ви каже, че има създадени медикаменти от избрани компании, които на практика работят неприятно на пациентите. Това се знае. Оригиналната формула всекидневно постоянно работи по този начин, както е разказано в листовката. Има генерици, които са чудесни и на по-ниска цена. Така или другояче кое лекарство ще се предпише, е преценка на лекуващия доктор. Това сподели в ефира на NOVA анестезиологът и някогашен министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.

Според него здравните експерти би трябвало да обезпечат нужния програмен продукт за определяне на електронни предписания, тъй като в този момент, в случай че те прегледа пулмолог и ти изпише антибиотик, персоналният доктор е този, който би трябвало да го изпише. Той е медикът, който ще носи отговорност.  Д-р Ненков е " за " всички медикаменти да се изписват по електронен път.

Анестезиологът разяснява и зачестилите случаи, в които посредством изкуствен интелект, се употребяват лицето и гласа му, с цел да се популяризират лекарства, които е допустимо да са рискови. " Никога няма да вземам участие в такава реклама. Това е машинация ", зарече се лекарят. Самият той е закупил 2 продукта, които е дал на прокуратурата за проучване на съставките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР